Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Ant grotelių keptos sardinės su jogurtiniu padažu


Šalis: Graikija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

  • 12 labai šviežių skustų, skrostų sardinių
  • Alyvuogių aliejus /519/">aliejaus apšlakstyti
  • Jūros druskos ir juodųjų pipirų

Jogurtinis padažas:

  • 1 agurkas 
  • 2 luptos, traiškytos česnako skiltelės 
  • 350 g. graikiško jogurto 
  • 1/2 arba pagal skonį citrinos sulčių
  • 2 šaukštai ypač gryno [extra virgin] aliejus /520/">aliejus /520/">alyvuogių aliejus /519/">aliejaus

Priedai:

  • Ypač grynas [extra virgin] aliejus /520/">aliejus /520/">alyvuogių aliejus apšlakstyti
  • Saujelė smulkintų mėtų lapelių



Veiksmai :

Ruošdami padažą nulupkite agurką, perpjaukite jį išilgai pusiau ir išgremžkite sėklas. Stambiai sutarkuokite, apibarstykite 1 šaukšteliu druskos ir sukrėskite į sietelį, padėtą ant dubenėlio. Po valandos rankomis išspauskite iš minkštimo kuo daugiau skysčio. Dubenėlyje sumaišykite tarkuotą agurką, česnaką, jogurtą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagal skonį pasūdykite, papipiruokite, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Uždekite ugnį kepsninėje ir laukite, kol malkos sudegs ir susidarys pelenais padengtos žarijos. O jei kepate viduje, įkaitinkite kepintuvą. Žuvis nuplaukite, nusausinkite, tada įtrinkite alyuogių aliejumi , trupučiu druskos ir pipirų. Sardines sudėkite ant grotelių (arba į kepintuvę) ir kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes, kad žuviena išliktų tvirta, bet lengvai atsiskirtų nuo stuburkaulio. Karštas sardines sudėkite į lėkštę, šalia įkrėskite padažo. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite smulkintomis mėtomis.


Receptą atsiuntė: Paulius

Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Narcizas, Almantė, Bertoldas, Manvydas.

Pasveikink!

Anekdotas

Eina ežiukas aplink "bačką" ir sako:
- Jeigu šita tvora nesibaigs po 5 min., eisiu atgal.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą