Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Juodos duonos alus


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1 kepalas juodos duonos,
50 g mielių,
10 g apynių spurgų,
10 l vandens.

Veiksmai :

Duonа supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 laipsnių temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2 - 3 šaukštais cukraus, ir įberiame apie 0,5 kg cukraus. Parą alų laikome šiltai, tada suberiame likusį cukrų, dar parą palaikome šiltai, o po to 2 - 3 paras šaltai. Skanaus!


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

aludaris :D ( 2012-05-08 12:20:46 )
as kiek suprantu kazkoks rugimas turetu but is karto kai padarai o pagal si recepta net skonio nera tik pamazgos kazkokios gaunas
vardininkas ( 2012-04-25 19:23:46 )
As tai nesupratau kiek tas likes cukrus nes pradzioje nenurodyta kiek jo reikia. Tai desiu 0.5kg pradzioj ir po paros dar 0.5kg cukraus. O seip gira rauginuosi ir vargo nematau ;)
Puska ( 2011-02-23 18:07:25 )
kas liecia del mediniu galvu tai tiesa! nors pats receptas reikalautu aiskesnio paaiskinimo! ir dar idomu kokio stiprumo sis alus (gira ) gaunasi kokie atsiliepimai?
slibinas ( 2010-09-14 21:51:08 )
medines galvos pas jus..cia ir durnam aisku,kad duona virint kartu su apyniais..kiekvienas kuris yra dares kazka panasaus,manau iskart suprato,o kas nesuprato,geriau nesivarginkit ir nusipirkit alaus parduotuvej..
Alugėris ( 2010-09-05 12:25:35 )
Kokį likusį cukrų, kiek likusio cukraus? Ką su duona daryt? Kas per debilas receptą rašė?
svecias-mokytojas cheche ( 2010-09-05 12:08:23 )
zodis'siaip',siaip jau rasomas ne 'sejp' ir ne 'seip',cheche./Pirma,tokia uzsisvajojus,-'...ir vel noriu i Paryziu...'antra,-'ar jau buvai?'pirma,-'nee,jau norejau...'/nekreipkit demesio-linksmai striksekit!:)
Minde 2 ( 2010-08-23 18:58:35 )
Jo uzsikasti da tokiu taukiuku stora sluoksni reikia uzsitepti ,kad skaliaus butu, isveikata!
Mindaugas ( 2010-07-16 11:50:50 )
O ka su ta kepta duona daryti? ....uzsikast?
kietas ( 2010-04-03 11:28:55 )
o kokiu kvieciu ar mieziu kokiu nereik?
zinojas ( 2010-04-03 11:26:28 )
nu tas cukrus likes tai puse kilo o duona ydet su apyniais tai ka jus nedarę giros su lapsniais?
defas ( 2009-04-01 15:33:13 )
seip pieva kazkokia nesveikai parasyta
as ( 2009-02-22 15:46:32 )
o kiek yra tas likes cukrus ?
anonymous ( 2008-10-14 00:24:46 )
o kada i virala sudeti paskrudinta duona??
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Narcizas, Almantė, Bertoldas, Manvydas.

Pasveikink!

Anekdotas

Blondinė guodžiasi savo draugei:
- Man taip nesiseka... Taip nesiseka... Vos tik susipažįstu su įdomiu ir
seksualiu vaikinu, paaiškėja, jog arba jis yra vedęs, arba aš
ištekėjusi...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą