Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Pynutė su džiovintomis slyvomis


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

500 g “Malsenos Karališkų” miltų,
225 ml pieno,
40 g mielių,
75 g cukraus,
125 g sviesto,
1 citrina,
1 kiaušinio trynys,
druskos.

Įdarui reikės:
200 ml apelsinų sulčių,
300 g džiovintų slyvų,
100 g migdolų (smulkintų),
apelsinų ir citrinų tarkuotų žievelių,
cinamono, kardamono,
kiaušinio trynys,
sezamo sėklų pynutei pabarstyti.



Veiksmai :

Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą gerai suminkyti ir 30-40 minučių uždengę laikome šiltoje vietoje, kad pakiltų. Slyvas pamerkti į sultis, pamirkyti, nuvarvinti, po to supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su smulkintais migdolais, žievelėmis, cinamonu ir kardamonu. Iš tešlos iškočioti keturkampio formos lakštą (25x30cm), padėti į kepimo skardą, per vidurį sudėti slyvų įdarą. Tešlą iki įdaro iš abiejų pusių įpjauti “eglute” ir kryžiuojant pinti ant pyrago viršaus. Pyrago viršų patepti suplaktu kiaušinio tryniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 200 ºC temperatūroje 25-35 minutes.

Parengta pagal žurnalo “Kviečiu prie stalo” receptą.


Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

Lieknėjimo receptas:
Pirmadienis - nedidelis obuolys,
Antradienis - morkytė,
Trečiadienis - stiklinė neriebaus kefyro
Ketvirtadienis- pusė banano,
Penktadienis- viena bulvė,
Šestadienis - iškrovos diena
Sekmadienis - laidotuvės

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą