Receptai
Tradicinė pica su traškia plutele
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.Pagrindui :
7 g džiovintų mielių
2 šaukšteliai cukraus
3/4 stiklinės šilto vandens
2 1/2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
2.Picos viršui :
3/4 stiklinės pomidorų padažo
125g itališkojo saliamio dešros [supjaustytos griežinėliais ir tada supjaustytos plonais šiaudeliais]
2 šaukštai smulkinto šviežio baziliko
125g pjaustytų mažų pievagrybių
plonais griežinėliais supjaustytas svogūnas
1/2 žalios saldžiosios paprikos (smulkintos)
12 sunokusių alyvų be kauliukų, supjaustytų puselėmis
6 ančiuvių filė
stiklinė tarkuoto modzarelos sūrio
1/4 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
Veiksmai :
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite mieles ir cukrų, įmaišykite šilto vandens. Į dubenį persijokite miltus ir druską, supilkite mielių mišinį ir kruopščiai išmaišykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą minkykite 10 minučių arba tol, kol neliks gumulėlių ir ji pasidarys elanstinga. Iš tešlos iškočiokite skritulį, kuris tilptų į 30cm picos padėklą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Picos pagrindą aptepkite pomidorų padažu ir ant viršaus sudėkite saliamio dešrą, baziliką, grybus, svogūną, pipirus ir alyvas. Tada dar išdėliokite ančiuvių gabalėlius, apibarstykite modzarelos ir parmezano sūriu. Kepkite 30 minučių
Picos
Receptą atsiuntė Violeta
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):O padas isejo plonas ar storas ?
Seip su tuom mieliem tai turetu turbut jauciu storas but, bet vistiek klausiu :)
atrodo kad bus skanu ;] butinai pameginsiu !!!
Isbandziau sita picos pada,tik ant virsaus pridejau tai,kas man labiausiai patinka,tai pica gavosi be priekaistu :)Dabar visada kepsiu tik ant sito pado.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Vyno kokybės įvertinimas - Spalva. Vyno spalva, nesvarbu blyški ar intensyvi, nėra vyno kokybės rodiklis. Vyno kokybę parodo spalvos sodrumas – t.y. sugebėjimas išlaikyti tą pačią spalvą giliausioje taurės vietoje bei taurės pakraštyje. Aukščiausios kokybės vynuos...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Į daktarą kreipėsi blondinė, nukritusi nuo laiptų. Sako:
- Lipau laiptais ir nukritau. Susimušiau. Skauda.
- Imkite šio tepalo ir sutepkite vietas, kur kritote, - sako daktaras.
Praeina diena ir pas daktarą ateina visas būrys žmonių su sumušimais:
- Daktare, kažkokia kvaiša ištepė laiptus tepalu...