Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Garstyčios


Garstyčios priklauso aliejinėms kultūroms. Tai vienmetis žolinis augalas. Iš garstyčių sėklų spaudžiamas aliejus, o iš išspaudų gaminami garstyčių milteliai, kurie panaudojami stalo garstyčioms paruošti. Garstyčių sėklose būna nuo 23 iki 47% aliejaus. Iš išspaudų gaminami garstyčių milteliai. Svarbiausia sudėtinė garstyčių miltelių dalis yra trigliukozidai - sinigrinas (juodosiose ir sarepto garstyčiose) bei sinalbinas (baltosiose garstyčiose). Šios medžiagos suteikia garstyčioms aštrų, pikantišką skonį. Parduotuvėse prekiaujama garstyčių milteliais ir stalo garstyčiomis.
Garstyčių milteliai - tai smulkiai sumaltos garstyčių išspaudos. Stalo garstyčios gaminamos ištrinant garstyčių miltelius su šiltu vandeniu ir pridedant aliejaus, cukraus, druskos, acto, prieskonių ir kitų komponentų. Geros kokybės garstyčios - geltonos spalvos (leidžiamas rudas atspalvis), vienodos tepamos kosistencijos.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Leonas, Leontina, Eirimas, Aistė, Simonas, Laisvūnas, Laisvūnė.

Pasveikink!

Anekdotas

- Jonai, kodėl tu daugiau neaugini agurkų kaime? - Nes jie gaunasi prastesni, nei parduotuvėje - nesūdyti ir be stiklainių...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą