Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Kamamberto sūris


Camemberto sūris yra vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje, nepaisant to, kad sūris pradėtas gaminti tik nuo XVIII-to amžiaus.

Camembertas pavadinimas kilo nuo Normandijos kaimelio, kur šiuo metu stovi Marie Harel - sūrio pradininkės statula. 1855 m. sūris buvo patiektas Napoleonui III, pristatytas kaip sūris iš Camembert kaimo. Sūris paliko jam didžiulį įspūdį ir nuo tada šis sūris tapo visur žinomas Camembert vardu.

Camemberto gamyba: Pagamintas iš pasterizuoto karvės pieno. Brandinimo pradžioje, Camembertas yra purus ir švelnus, o per laiką įgauna kreminį atspalvį (paprastai 2-3 savaitės). Tradiciškai tam paskiriama 21 diena. Camembertas turi subtilų sūroką skonį. Geras sūris turi būti sunokęs iki pat sūrio "širdies". Jo masė privalo turėti aiškų geltoną atspalvį. Camembertas puikiai dera su baguette duona. Taip pat Camembertas puikiai dera su vaisiais ar riešutais. Geriausia jį valgyti kambario temperatūroje. Tinkamiausi vynai yra raudonas Bordeaux (Bordo) vynas arba Beaujolais.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Benediktas, Giedrius, Algedė, Kalikstas.

Pasveikink!

Anekdotas

Senas meškinas moko jauną:
- Žmogų reikia užpulti taip, kad jis spėtų tave pamatyti ir sureaguoti.
- Kodėl seneli?
- Jie po to skanesni, juose po to jau nėra šūdų...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą