Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Kefalės


Siauros, panašios į torpedas žuvys turi ypatingas uodegas, kurios padeda puikiai plaukti ir manevruoti.  Sidabriškai pilkšvos spalvos, galva kiek panaši į gyvatės, tankiais žvynais. Kefalės yra ganėtinai riebios žuvys, šiek tiek primena skumbres, bet jų balta mėsa pasižymi stipresniu skoniu. Kefalės, priklausomai nuo dydžio, gali būti kepamos ant grotelių (stambios) arba troškinamos sultinyje. Nuskustas ir išdorotas kefales šaldytuve galima laikyti apie 2 dienas. Ši žuvis paprastai troškinama su alyvų aliejumi ir daržovėmis. Gerti prie jų tinka sausas baltasis vynas arba anyžių degtinė su ledukais. Kefalės taip pat skanios ir keptos, supjaustytos gabaliukais arba filė, pateiktos su padažu iš alyvų aliejaus, citrinos, žalumynų.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filomena, Klara, Severas, Zuzana, Visalgas, Visvilė, Ligija, Radegunda.

Pasveikink!

Anekdotas

Apie viengungių mitybą

Marius stovi tarpdury su bliūdeliu ir jame kažką kapsto.
- Ką čia valgai?
- Ai š*** kažkokį. Pupelės. Susiverčiau su tuo skysčiu ten. Paragavau - neskanu. Nuploviau tą skystį, bandau valgyt - vistiek neskanu. Šaldiake kažkokį pomidorų padažą radau ir susipyliau. Žiūriu - netoks kažkoks. Ant etiketės - 2006 liepa. Nu kečupui tai koks skirtumas. Bet pabandžiau valgyt ir teko nuplaut. Hm, galvoju, ką čia užsidėt - paėmiau to vorčesterio padažo iš spintelės. Užsipyliau - nesąmonė kažkokia. Tai nuploviau ir vat valgau be nieko - nes dar ketvirtąkart plaut reikės.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą