Žodynas
Ridikas
Valgomasis ridikas (lot. Raphanus sativus, angl. Radish, vok. Radieschen) - bastutinių (Brassicaceae) šeimos kultūrinis augalas, auginamas dėl šaknų, kuriose yra daug vitaminių ir maistingų medžiagų. Išauga iki 20--80 cm, negausiai apaugęs šiurkščiais plaukais. Šaknys storos, mėsingos, juodos, raudonos, melsvos spalvos. Stiebas apatinėje dalyje tuščiaviduris.
Kultūroje auginama: ridikėlis (Raphanus sativus var. radicula) - vienmetis, su nedidelėmis baltomis, raudonomis arba melsvomis šaknimis; ridikas (Raphanus sativus var. niger) - dvimetis, gana stambus augalas, išauginantis baltas, violetines arba juodas šaknis.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Karštas fondiu - Nevalgykite mėsos tiesiai nuo fondiu šakutės – mėsa labai karšta ir galite nusideginti burną ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Petriukas stovi lauke ir rūko. Prie jo prieina senyva moteriškė ir piktai klausia:
- Berniuk, o tavo tėvai žino, kad rūkai?
- O jūsų vyras žino, kad jūs gatvėjė kabinėjatės prie nepažįstamų vyrų?