Receptai
Jūrų velnias
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Jūros velnias
Sviestas
aliejus /519/">Aliejus virimui (neutralus)
Miltai
Pakepintos sezamo sėklos
Sezamo aliejus
½ stiklinės balto vyno
½ citrinos
kmynai
druska
salotos
pomidorai
Veiksmai :
Supjaustyti jūros velnio filė smulkiais apie 1,5 cm pločio apskritimais, apvolioti miltuose, po to sezamo sėklose. Nulupti pomidorą ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Salotas nuplauti.
Į pašildytą keptuvę dėti šaukštą sviesto ir truputį aliejaus virimui. Įkaitus riebalams, sudėti jūros velnią, kmynų lapus. Apkepti iš abiejų pusių, bet ne per daug, kad žuvies apskritimai būtų tvirti.
Salotų lapus pamerkti į sezamo aliejų ir, apibarsčius sezamo sėklomis, dėti į keptuvę , ant jų uždėti jūros velnio apskritimus ir, laikant ant karštos ugnies, kad sumažėtų kepimo metu atsiradęs skystis, pilti vyną ir ½ citrinos, supjaustytą pomidorą . Sumažinus karštį, kepti apie minutę, kad viskas sutirštėtų, bet pomidorai turi išlikti kubeliais, netapti piure.
Į lėkštę dėti šviežias bulves, užpilti likusio skysčio nuo žuvies kepimo, truputį sezamo aliejaus , visą lėkštę apibarstyti druska…
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip išrinkti tinkamą vyną ? - Visiems vynams dera universalus principas: kuo mažesniame plotelyje augintas vynuogių derlius, tuo savitesnis vyno charakteris. Paprastai tai reiškia ir aukštesnę vyno kokybę. Informaciją apie tai galite sužinoti skaitydami vyno etiketę ir žinod...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Ponas teisėjau. Ji pavadino mane kiaule.
- Gal tai buvo pasakyta pasikarščiavus?
- Na, na. Prieš tai ji ilgai ir įdėmiai į mane žiūrėjo.