Receptai
Luizianos jūrų gėrybių troškinys
Šalis: Jungtinės Amerikos Valstijos
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
4 porcijos
- 6 šaukštai aliejaus
- 5 šaukštai kvietinių miltų
- 2 dideli lupti, smulkinti svogūnai
- 4 apipjaustyti, smulkinti saliero lapkočiai
- 2 smulkintos raudonos saldžiosios paprikos
- 4 luptos, smulintos česnako skiltelės
- 225 g. griežinėliais pjaustytos chorizo dešros arba andouille dešrelių
- 800 ml. žuvų arba vištienos sultinio
- 400 g. baltos krabų arba virtų jų žnyplių mėsos
- 6-7 apipjaustyti, smulkinti laiškiniai svogūnai
- Žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
- Jūros druskos ir juodųjų pipirų
- 12 gyvų austrių
- Sauja smulkintų plokščialapių petražolių
Veiksmai :
Nustatykite vidutinę kaitrą ir dideliame plačiame puode pakaitinkite aliejų. Suberkite miltus ir maišydami kepinkite, kol mišinys gelsvai parus. Suberkite svogūnus, salierą, saldžiąsias paprikas ir česnaką. Vis pamaišydami kepkite maždaug 8-10 minučių arba kol daržovės suminkštės. Sudėkite chorizo dešrą ir kepkite dar 2-3 minutes. Nuolat maišydami, pamažu, po samtį vienu kartu, į puodą supilkite sultinį. Vis pamaišydami mišinį virkite maždaug 30 minučių, kol sultinys sutirštės, ims skleisti kvapą. Į puodą sudėkite krabų mėsą, laiškinius svogūnus, įberkite aitriosios paprikos ir juodųjų pipirų, druskos ir gerai išmaišykite. Galiausiai išimkite austrių mėsą ir sumeskite į puodą, kartu supilkite perkoštas jų sultis. Virkite porą minučių, tada nukaiskite. Troškinį supilstykite į pašildytus dubenėlius, užberkite smulkintų petražolių. Patiekite iš karto su paprastais ryžiais.
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Eina Raudonkepuraite pas senelę, neša bandeles mamos keptas. Eina, eina, nieko blogo negalvoja ir staiga už nediduko kalnelio pamato vilką. Raudonkepuraitė išsigasta, sustoja ir žiūri į vilką. Tas žiūri į Raudonkepuraitę. Pagaliau Raudonkepuraitė įsidrąsina ir klausia vilko: - Vilke, Vilke, o kodėl tokios dideles tavo ausys? Vilkas tik piktai dėbteli į Raudonkepuraitę ir netikėtai nubėga. Raudonkepuraitė eina toliau.Kiek paėjusi, vėl pamato vilką nedidelėje daubelėje. Dabar jau drąsiai klausia: - Vilke, Vilke, o kodėl tokie dideli tavo dantys? Vilkas vėl piktai į ją pasižiūri ir nubėga. Nieko nesupratusi Raudonkepuraitė eina toliau. Po kiek laiko vėl pamato už nedidelio krūmelio vilką. Puola klausinėti: - Vilke, Vilke, o kodėl tokios didelės tavo akys? Ir tada vilkas, kad sustaugs ant Raudonkepuraitės: - Na galų gale, leisi tu man ramiai nusišikti ar ne?