Receptai
Lydeka su grybais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
4 gabaliukų lydekos filė be odos
3 šaukštų džiūvėsėlių
šakelės petražolių arba mairūnų
300 g pievagrybių
3–4 šaukštų sviesto
2 kiaušinių baltymų
pusės citrinos sulčių
druskos, pipirų
Bulvių košei:
400 g bulvių
300 g morkų
200 ml pieno
tarkuoto muskato
Veiksmai :
Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto . Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti.
Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę.
Iš bulvių , morkų ir pieno išvirti košę. Pasūdyti, pagardinti muskatu. Paruoštą žuvį kepti 8–10 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje.
Į lėkštes dėti bulvių košės, po gabaliuką lydekos. Ant viršaus uždėti grybų garnyro, užpilti tirpinto sviesto ir papuošti žalumynais.
Šaltinis : iki.lt
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukruje paskrudintos bulvės - Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek cukraus, tada įdėkite bulvę ir šiek tiek pavartykite ją šiltoje keptuvėje. Kai bulvės įgauna gražią šviesiai rudą spalvą, jos yra paruoštos. Patiekite jas kartu su kiaulienos kepsniu ir raudonaisiais kop...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Iškepė bobulė pagranduką. Vos iššokęs iš krosnies, jis sušuko: “How do you do!” ir nubėgo.
- Kas čia dabar? - paklausė senelis.
- Nežinau… kiba miltai amerikietiški…