Receptai
Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.3 silkės,2.2 - 3 svogūnai,
3.2 morkos,
4.5 pipirai,
5.1 šaukštas aliejaus,
6.3 gvazdikėliai,
7.2 lauro lapeliai,
acto,
truputis cukraus,
8.1.5 stiklinės vandens.
Veiksmai :
Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus - pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. Pridėti acto, cukraus ir dar kartą užvirti.Silkių puseles, pasidėjus mėsа į viršų, patepti aliejumi, uždėti marinate virtų morkų, svogūnų ir pradedant nuo platesniojo galo vynioti į ritinėlius. Kad jie neiširtų, vynioti nyje reikia padaryti mažą pjūvį, į kurį peiliu įsmeigti plonąjį silkės galą. Taip pagamintus vynioti nius sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu marinatu. Indą laikyti uždengus. Valgymui tinka po paros.
Prieš patiekiant vynioti nius reikia sudėti į salotinę, užpilti marinatu, kad pusiau apsemtų. Viršų papuošti gražesniais iš marinato išimtais griežinėliais.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):mmm skanu
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Salotos iš šviežių kopūstų - Jei gaminate patiekalus iš šviežių kopūstų, stiprų kvapą galite sumažinti įdėdami į puodą ar kitą indą riekutę duonos ar įpildami šiek tiek pieno. Kopūstus virkite atidengtus....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Blondinė ateina pas gydytoją.
Šis: - Prašau, nusiimkite ausines ir išjunkite grotuvą!
Blondinė: - Negaliu, tai pavojinga gyvybei!
Gydytojui nusibodo išsisukinėjimai, jis nuėmė ausines, išjungė grotuvą. Staiga ima blondinė kaip žuvis gaudyti orą, lakstyti visa pamėlus. Gydytojui pasidaro keista. Pasiima ir užsideda ausines, o iš ten sklinda garsas: “Ikvėpti, iškvėpti, įkvėpti, iškvėpti”…