Receptai
Tradicinė pica su traškia plutele
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.Pagrindui :
7 g džiovintų mielių
2 šaukšteliai cukraus
3/4 stiklinės šilto vandens
2 1/2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
2.Picos viršui :
3/4 stiklinės pomidorų padažo
125g itališkojo saliamio dešros [supjaustytos griežinėliais ir tada supjaustytos plonais šiaudeliais]
2 šaukštai smulkinto šviežio baziliko
125g pjaustytų mažų pievagrybių
plonais griežinėliais supjaustytas svogūnas
1/2 žalios saldžiosios paprikos (smulkintos)
12 sunokusių alyvų be kauliukų, supjaustytų puselėmis
6 ančiuvių filė
stiklinė tarkuoto modzarelos sūrio
1/4 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
Veiksmai :
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite mieles ir cukrų, įmaišykite šilto vandens. Į dubenį persijokite miltus ir druską, supilkite mielių mišinį ir kruopščiai išmaišykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą minkykite 10 minučių arba tol, kol neliks gumulėlių ir ji pasidarys elanstinga. Iš tešlos iškočiokite skritulį, kuris tilptų į 30cm picos padėklą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Picos pagrindą aptepkite pomidorų padažu ir ant viršaus sudėkite saliamio dešrą, baziliką, grybus, svogūną, pipirus ir alyvas. Tada dar išdėliokite ančiuvių gabalėlius, apibarstykite modzarelos ir parmezano sūriu. Kepkite 30 minučių
Picos
Receptą atsiuntė Violeta
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):O padas isejo plonas ar storas ?
Seip su tuom mieliem tai turetu turbut jauciu storas but, bet vistiek klausiu :)
atrodo kad bus skanu ;] butinai pameginsiu !!!
Isbandziau sita picos pada,tik ant virsaus pridejau tai,kas man labiausiai patinka,tai pica gavosi be priekaistu :)Dabar visada kepsiu tik ant sito pado.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Įvairių tautybių atstovai susėdo restorane už stalo ir visi užsisakė po stiklą vyno. Bet kai atnešė vyną tai paaiškėjo, kad pas visus vyne plaukioja musė. Švedas pareikalavo naujo vyno į tą patį bokalą. Anglas - pakeisti vyną ir bokalą. Suomis išėmė musę, o vyną išgėrė. Rusas išgėrė vyną kartu su muse. Kinietis suvalgė musę, bet vyno negėrė. Žydas ištraukė musę iš vyno ir pardavė kiniečiui. Lietuvis išgėrė du trečdalius vyno, o po to paprašė vyną pakeisti. Norvegas pasiemė musę ir išėjo žvejoti. Airis susmulkino musę vyne ir pasiuntė bokalą anglui. Amerikonas pradėjo teismini procesą prieš restoraną ir pareikalavo $65 mln. už padarytą moralinę žalą. Skotas griebė musę už gerklės šaukdamas: Tuoj pat išspjauk vyną, kurį esi išgėrusi!