Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Kapoklė


Kapoklė (angl. cleaver) – įrankis mėsai ir pan. kapoti. Primena tiek peilį su sunkia, labai plačia geležte buku (paprastai kvadratiniu) galu, tiek kirvį, tačiau turi geležtę, o ne galvą. Naudojamas kaip virtuvės įrankis mėsai su kaulais kapoti. Tačiau gali būti panaudotas ir kaip ginklas.

Kiniškos kapoklės panašios į europines, tačiau tik sunkiosios kiniškos kapoklės tinka kaulams kapoti. Lengvosios kiniškos kapoklės (angl. Chinese Chef Knives) naudojamos minkštai mėsai ir daržovėms smulkinti.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Fidelis, Kantrimas, Gražvyda, Ervina.

Pasveikink!

Anekdotas

Petriukas stebi mamą besimatuojančią naujus kailinius ir neištvėręs klausia:
- Mamyte, ar tu supranti, kad šie kailiniai - vargšo nelaimingo gyvuliuko kančių rezultatas?
Mama nustėrusi pasižiūri į sūnų:
- Petriuk, kaip tu gali taip kalbėti apie savo tėtį???

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą