Patiekalai.lt
Žodynas
Kefalės
Siauros, panašios į torpedas žuvys turi ypatingas uodegas, kurios padeda puikiai plaukti ir manevruoti. Sidabriškai pilkšvos spalvos, galva kiek panaši į gyvatės, tankiais žvynais. Kefalės yra ganėtinai riebios žuvys, šiek tiek primena skumbres, bet jų balta mėsa pasižymi stipresniu skoniu. Kefalės, priklausomai nuo dydžio, gali būti kepamos ant grotelių (stambios) arba troškinamos sultinyje. Nuskustas ir išdorotas kefales šaldytuve galima laikyti apie 2 dienas. Ši žuvis paprastai troškinama su alyvų aliejumi ir daržovėmis. Gerti prie jų tinka sausas baltasis vynas arba anyžių degtinė su ledukais. Kefalės taip pat skanios ir keptos, supjaustytos gabaliukais arba filė, pateiktos su padažu iš alyvų aliejaus, citrinos, žalumynų.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad tešla geriau kiltų - Į duonos tešlą įdėtas nedidelis kiekis cukraus padės jai geriau iškilti. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Pūtė toks stiprus vėjas, kad cigaretę išrovė kartu su dantimis.