Žodynas
Pienas
Pienas dažniausiai reiškia žinduolių patelių pieno liaukų gaminamą maistingą skystį. Pienas teikia svarbiausias maistines medžiagas naujagimiaims iki kol jie pajėgia maitintis kitokiu maistu. Pienas taip pat plačiai naudojamas maisto produktų gamybai - grietinė, sviestas, jogurtas, sūris, pieno milteliai, ledai ir k.t. Dažniausiai žodžiu pienas vadiname karvių pieną, kurį kiekvienas vartojame bent kartą per dieną. Pienas tiek vaikams, tiek suaugusiems žmonėms yra vienas svarbiausių kalcio šaltinių.
Taip pat pienu vadinami įvairūs augaliniai produktai - kokosų, sojų, ryžių ar migdolų sultys.
Pienas ir pieno produktai vartojami nuo civilizacijos aušros, kai buvo prijaukinti pirmieji naminiai gyvūnai.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Karštas fondiu - Nevalgykite mėsos tiesiai nuo fondiu šakutės – mėsa labai karšta ir galite nusideginti burną ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
-Vis dėlto keistas padaras tasai žmogus!
-Kodėl taip manai?
- Pasakyk,kad danguje yra 7893014569983 žvaigždės, ir jis patikės. Bet parašyk: “Atsargiai! Dažyta!”- būtinai atsisės.