Naujienos
Aitriausias pasaulio pipiras

Neseniai Naujosios Meksikos valstijos universiteto tyrinėtojai atrado aitriausią pasaulje čili pipirą. Iš pipirų įvairovės kilursių iš Assam (Indijos), “Bhut Jolokia” užsitarnavo aitriausio pipiro vardą nustumdama į antra vietą buvusį čempioną - Red Savina.
Pagal gautus rezultatus “Bhut Jolokia” beveik dvigubai aplenkė Red Savina Scoville aitrumo skalėje (SHUs), kai Red Savina pipiras pagal šią skalę vertinamas 577,000 taškais.
Naujosios Meksikos valstijos universiteto čili pipirų instituto direktorius Paul Bosland'as gavo Bhut Jolokia sėklų 2001-ais metais, kuomet lankėsi Indijoje. Kuriuos vėliau Bosland'as augino trejus metus specialiose narvuose su apsaugomis nuo vabzdžių.
“Bhut Jolokia” verčiamas kaip “čili vaiduoklis”, kaip pasakė Bosland'as “manau tai dėl to, jog paragavus šio pipiro tas aitrumas atima mūsų dvasią”
-
Augalo aukštis
45-120 cm
Stiebo spalva
Žalia
Lapų spalva
Žalia
Lapų ilgis
10-14
Lapųplotis
5.4-7.5
Prinokusio vaisiaus spalva
Raudona
Vaisiau ilgis
5.95-8.54
Vaisiaus plotis
2.5-2.9
Vaisiaus svoris
6.9-8.9
Sėklų spalva
Šviesiai ruda
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sviestas - Norint geriau išsukti sviestą, reikia naudoti šiek tiek suminkštintą, o ne visiškai ištirpintą. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kupranugariukas klausia mamos: - Mama mama, o kodėl mūsų kojos tokios sunkios ir plačios ? - Todėl, kad smėlynuose neįklipmtume - O kodėl mūsų kailis toks tankus ? - Tam kad apsaugotų nuo alinančio saulės karščio - Mama, o kam mum kupros ant nugarų ? - Tam, kad sukauptume maisto ir vandens atsargas ir galėtume dykumoje išbūti, kai aplink nė lašo vandens ir nė mažiausios žolelės - O nafig, mama, mum visi šiti navorotai čia, zoologijos sode?