Naujienos
Pagerinti nuotaiką padeda mėta

Jaunos pipirmėtės ir žydintis augalas naudojamas neuralgijos, uždegiminių ligų viršutinių kvėpavimo takų, rinito, bronchito, anginos, migrenos ir dantų skausmui gydyti. Mėtų arbata taip pat gerina kraujotaką, mažina spaudimą, rekomenduojama gydant hipertoniją. Mėtos arbata padeda kovoti su blogu burnos kvapu.
Šios daugiametės krūminės žolelės arbata gerina virškinimą, ramina, slopina nervingumą, dirglumą. Senovėje manyta, kad šis aromatingas augalas padeda greitai atgauti jėgas. Susirgus peršalimu, senoliai patardavo gerti mėtų nuovirą.
Jį paruošti labai paprasta - šaukštą džiovintų mėtų lapelių ir žiedų užpilkite viena stikline verdančio vandens. Po 10 minučių, kai nuoviras šiek tiek atvės jį jau galite gerti. Šią žolelių arbatą galite pasiskaninti medumi.
Sergant gerklės, nosies, trachėjos gleivinių uždegimu ar susirgus bronchitu inhaliacijoms tinka mėtų antpilas. Išoriškai jis gali būti naudojamas esant galvos skausmams, migrenai, odos uždegimams. Antpilui paruošti reikės: 20 g sausų žolelių, 100 ml 75 procentų alkoholio ar degtinės. Palaikykite dvi savaitės tamsioje vietoje. Kasdien vartokite po 10-15 lašų tris kartus per dieną.
Pipirmėtės taip pat gerina virškinimą, mažina skrandžio sulčių rūgštingumą, padeda pykinant ar kai kamuoja skrandžio ar žarnyno spazmai. Išoriškai stiprus mėtų nuoviras naudojamas esant mėšlungiui, jis taip pat padeda kamuojamiems reumato ir artrito skausmų bei atsiradus odos niežuliui ar uždegimams.
Mėtos taip pat pagerina fizinę būklę ir nuotaiką. Ši teigiama mėtų savybė buvo žinoma jau Senovės Romoje, buvo tikima, kad mėtų arbata palankiai veikia smegenis. Sergant depresija rekomenduojama kasdien, ryte ir vakare gerti 100 ml mėtų arbatos.
Taip pat naudingas bei aromatingas nuoviras iš trijų žolelių: pipirmėtės, raudonėlio ir jonažolės. Šaukštelį žolelių mišinio užpilkite verdančiu vandeniu.
Pipirmėtės taip pat naudojamos konditerijoje bei alkoholio pramonėje. Džiovintomis mėtomis aromatizuojami vaisiniai gėrimai, arbatos, gira.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Apie ką reikėtų pagalvoti spaudžiant sultis ir verdant uogienę - Spausdami sultis ar virdami uogienę, kruopščiai nugriebkite putas. Putose yra bakterijų ir grybelių, kurie gali turėti katastrofiškų pasekmių Jūsų spaudžiamoms sultims arba verdamai uogienei ir marmeladui. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Nusipirko čiukčia zaporažietį. Važiuoja staiga atsitrenke į medį išlipa ir sako.
Tokios didelės akys ir nieko nematai.