Patarimai
Kalakutienos maistingumas
Kategorija:
Kulinarija
Sveiko maisto specialistai teigia, kad per dieną reikia suvalgyti ne mažiau kaip 100 g mėsos. Norint sumažinti sočiųjų riebalų bei cholesterolio kiekį maiste, patartina rinktis kalakutienos mėsą. Lyginant su kitomis mėsos rūšimis, kalakutienoje riebalų bei cholesterolio mažiau: 100 g kalakuto krūtinėlės yra tik 0,7g - 1,4 g riebalų ir 65 mg cholesterolio.
Verta paminėti, kad valgant kalakutieną gaunama iki 30 proc. paros normos vitamino B6. 100 g kalakutienos niacino, kuris reikalingas baltymų, riebalų, angliavandenių pilnavertei apykaitai, yra beveik visa paros norma.
Daugiausiai vertingų medžiagų yra kalakutų krūtinėlėse.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sviestas - Norint geriau išsukti sviestą, reikia naudoti šiek tiek suminkštintą, o ne visiškai ištirpintą. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Psichiatrijos ligoninės vyriausiasis gydytojas klausia sanitarų:
- Ar suradote visus aštuonis ligonius, kurie buvo pabėgę per gaisrą?
- Aštuonis?! - nustemba sanitarai. - Mes grąžinome į palatas dvidešimt septynis žmones!