Patarimai
Kepsninės paslaptys
Kategorija:
Kiti
Kepsninė įkaista maždaug per 45 min ar val. Ji neturi būti per karšta, nes paviršiuje kepsnys apdegs, o viduje liks neiškepęs. Kepsninė turi būti įkaitusi tiek, kad virš jos galėtumėte 4-5 sek. palaikyti ranką. Dujinėms kepsninėms įkaisti reikia mažiau laiko-10-15 min.
Išimkite mėsą iš šaldytuvo val. prieš kepant, bet ne anksčiau -ypač karštomis dienomis.
Mėsą ant grotelių dėkite tada, kai anglys tikrai įkaitusios ir pasidengusios pilkais pelenais. Nesigundykite pradėti kepti, kol anglys dar dega.
Žnyples ilgomis rankenomis geriausiai tinka vartyti kepamiems produktams.
Nepridėkite per daug produktų ant grotelių, nes jie iškeps nevienodai. Medinius iešmus bent 30 min. pamirkykite vandenyje prieš verdama ant jų produktus, kad neužsidegtų. Jeigu pamiršote, galus apvyniokite folija. Jeigu norite, kad patiekalas būtų aromatingesnis, vietoj medinių iešmų galite naudoti rozmarino šakeles.
Stenkitės nenaudoti per daug aliejaus, nes produktai varvės ir anglys gali vėl įsiliepsnoti, o tuomet patiekalas sudegs. Tokiu atveju reikėtų po ranka turėti mažą buteliuką vandens su purkštuku, kad greitai galėtumėte užgesinti ugnį. Leiskite mėsai, ypač didesniems kepsniaims, kiek pastovėti prieš pjaustydama ir patiekdama.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip pažinti šviežią mėsą - Gera jautiena turi būti nei per šviesi, nei per raudona, nes, jei per šviesi, tai rodo, kad gyvulys nebuvo visiškai sveikas, o jei tamsiai raudona, - gal gyvulys nepjautas, nes kraujas nenutekėjęs, o gal būt, ir sirgęs ar nudvėses.Gera mėsa netu...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Visame pasaulyje buvo atlikta apklausa: “Kokia jūsų nuomonė apie duonos trūkumą kitose šalyse.” Tačiau nebuvo gautas nė vienas atsakymas.
Pasirodo, azijiečiai nežinojo, kas yra nuomonė.
Afrikiečiai nežinojo, kas yra duona.
Europiečiai nežinojo, kas yra trūkumas.
O amerikiečiai nežinojo, kas yra kitos šalys.