Patarimai
Šokolado poveikis
Kategorija:
Kulinarija
Vienas iš gerųjų poveikių, kuriuos sukelia šokoladas, tai yra „malonunumo pojutis“, kurį sukelia mėgavimasis šokoladu. Mokslininkai tiria, kokia medžiaga, esanti šokolade sukelia šį malonumo pojutį. Gana geriausiai žinomas yra kofeinas, šokolade esantis gan mažais kiekiais. Kitos medžiagos Teobromino yra šiek tiek daugiau. Manoma, kad būtent šių medžiagų derinys ir sukelia tą „pakilėjimo“ būseną. Fenyletilaminas – medžiaga gimininga amfetaminui, kuris yra stiprus stimuliantas, taipogi randama šokolade. Būtent šios stimuliuojančios medžiagos veikia tas žmogaus smegenų dalis, kurios yra atsakingos už gebėjimą susikaupti bei išlikti budriu. Taigi – mėgaukimės
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Vyšnių kauliukų traukimas - Iš vyšnių lengvai išimsite kauliukus, jei pries tai jas trumpam įdėsite į šaldymo kamerą. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ateina šuo į redakciją - nori ten įsidarbinti. Darbdavys priima šunį į savo kabinetą ir klausia:
- Ar skaityti mokate?
- Au!
- Ar rašyti mokate?
- Au!
- Ar mokate dirbti kompiuteriu?
- Au!
- Ar mašiną vairuoti galite?
- Au!
- O kaip su užsienio kalbomis?
- Miau!..