Straipsniai
Matavimo vienetai
Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch
Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint
Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb
1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvesėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiuvesėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Nenurodeyta: ml - mililitras; g - gramas
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Fondiu aliejaus įkaitinimas - Pasirūpinkite, kad neperkaitintumėte aliejaus. Patariama iš pradžių pakaitinti aliejų ant viryklės (iki 180 °C). Jei neturite termometro, įmeskite į aliejų mažą gabalėlį duonos. Jei jis per minutę paruduos, vadinasi aliejus pasiek...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Kodėl nusprendėte, jog liudininkas buvo išgėręs? - Jis įlindo į telefono būdelę, prabuvo joje valandą, ir išlindęs keikėsi, kodėl liftas neveikia.