Žodynas
Dekantavimas
(skysčio perpylimas norint atskirti nuosėdas)
Prieš geriant aukščiausios kokybės vynus, reikėtų juos perpilti į grafiną. Tik tada jie atskleis savo tikrąjį aromatą, o nuosėdos liks butelyje.
Butelis įdedamas gulsčiai į pintinėlę ir atsargiai atkemšamas. Butelio kaklelis įkišamas į grafino angą ir pradedama atsargiai, pamažu pilti vyną. Šitaip jis gauna oro ir atskleidžia savo aromatą.
Kai tik vynas tolygiai pradeda tekėti į grafiną, butelio kaklelis palaikomas virš žvakės liepsnos ir po to pilama greičiau. Grafinas laikomas gulsčiai, vynas turi lėtai tekėti indo vidine sienele, kad gautų daugiau oro.
Kai tik žvakės šviesoje pasirodo pirmosios nuosėdos, iškart nustojama pilti. Didesniems buteliams perpilti naudojamas dekantavimo stovas.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Citrinos žievelė - Citrinios žievė yra įvairesnė už patį vaisių: joje yra geltonojo dažo karotino – provitamino A, eterinių aliejų, kartumynų, vitaminų C, B, PP ir šiek tiek kitų....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Maža mergaitė grįžta namo iš mokyklos ir džiaugsmingai dalinasi įspūdžiais su mama:
- Mamyte, aš šiandien mokykloje gavau net du dešimtukus.!!
Ši abejingai nužvelgusi vaiką tarė:
- Na ir kas, vistiek vėžiu sergi...