Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Imbieras


Imbieras - išdžiovintas daugiamečio žolinio augalo šakniastiebis. Pasaulinėje rinkoje labiausiai vertinamas kvepiantis ir saldus Jamaikos imbieras. Blogesnės kokybės, bet turintį daug eterinių aliejų imbierą tiekia Vakarų Afrika. Daugiau kaip pusė pasaulyje gaminamo imbiero tenka Indijai.
Pagal šaknies apdorojimą imbieras skirstomas į baltąjį ir juodąjį.
Baltasis imbieras gaunamas išplautas ir nuskustas šaknis džiovinant saulėje. Šaknys balinamos mirkant jas kalkių skiedinyje.
Juodasis imbieras - nenuskustos šaknys nuplikinamos verdančiu vandeniu, o po to džiovinamos.
Geresnis yra baltasis imbieras. Imbiero šaknys turi malonų kvapą ir deginantį skonį. Į prekybą imbieras patenka šakniastiebių gabalų pavidalu ir dažniausiai maltas, miltelių pavidalu. Eterinio aliejaus imbieras turi ne mažiau kaip 1,5%.
Imbieras vartojamas kaip prieskonis kepant duoną, konditerijos pramonėje gaminant miltinius gaminius, karamelę. Imbieras dedamas į midų, alų, girą, degtinės-likerio gaminius.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Juozapas, Vilys, Vilė, Juozas.

Pasveikink!

Anekdotas

Mokydamiesi išmokstame taisykles, įgaudami patirties - išimtis.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą