Žodynas
Imbieras
![]() Pagal šaknies apdorojimą imbieras skirstomas į baltąjį ir juodąjį. Baltasis imbieras gaunamas išplautas ir nuskustas šaknis džiovinant saulėje. Šaknys balinamos mirkant jas kalkių skiedinyje. |
Geresnis yra baltasis imbieras. Imbiero šaknys turi malonų kvapą ir deginantį skonį. Į prekybą imbieras patenka šakniastiebių gabalų pavidalu ir dažniausiai maltas, miltelių pavidalu. Eterinio aliejaus imbieras turi ne mažiau kaip 1,5%.
Imbieras vartojamas kaip prieskonis kepant duoną, konditerijos pramonėje gaminant miltinius gaminius, karamelę. Imbieras dedamas į midų, alų, girą, degtinės-likerio gaminius.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Padažą salotoms pasigaminkite patys - Padažą salotoms nedidelėmis sąnaudomis galite pasigaminti patys. Sumaišykite citrinos sultis su alyvų aliejumi, įberkite cukranendrių cukraus ir įdėkite grūsto česnako. Skonį galite įvairinti kitais prieskoniais, pvz., šviežiais prieskonin...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Daktaras pacientui:
- Reiškia taip: ryte imate raudoną tabletę ir užgeriate stikline vandens; per pietus - mėlyną tabletę užgeriate stikline vandens, vakare - geltoną tabletę užgeriate stikline vandens ir prieš miegą - žalią užgerkite stikline vandens.
- Daktare, sakykite, o kas man?
- Organizmo dehidratacija.