Patiekalai.lt
Žodynas
Kriušonai
Kriušonai (bowls) — švelnūs maišyti gėrimai; jie malšina troškulį ir gaivina. Paprastai gaminami iš sausų baltų vynų, cukraus, vaisių ir šampano arba bet kurio kito putojančio vyno. Gaminant reikia vartoti tiktai lengvus putojančiuosius vynus. Į šiuos gėrimus nededama ledo. Labai atšaldytą šampaną arba kitą putojantį vyną reikia supilti prieš patiekiant. Supylus putojantį vyną gėrimas jau nemaišomas, kad neišgaruotų anglies dioksidas, be kurio jis prarastų savo specifines savybes. Jeigu kriušonas turi būti silpnesnis, tada vietoje putojančioje vyno galima naudoti mineralinį vandenį.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Eina Raudonkepuraitė mišku, švilpauja, krepšelį neša... Staiga iš krūmų iššoka baltasis kiškutis... visas šūdinas, mėšlinas.
- Kas tau, kiškuti? - Paklausė Raudonkepuraitė ir nesulaukisi atsakymo puolė valyti su nosinaite. Staiga iš krūmų stenantis vilko balsas:
- Raudonkepuraite, dar nosinaičių turi?
- Ne, neturiu, - drebančiu balsu atsako Raudonkepuraitė.
- Na tai, žvairį, grįžk čia aš dar nebaigiau.