Patiekalai.lt
Žodynas
Margarinas
Margarinas pirmą kartą buvo pagamintas 1869 metais Prancūzijoje. Tai kieti maistiniai riebalai, skoniu ir kitomis savybėmis panašūs į sviestą. Margarinas gaminamas iš hidroksilinto aliejaus (pvz., saulėgrąžų, sojų, medvilnės), į kurį pridedama gyvulinių riebalų, druskos, cukraus, aromatinių medžiagų, kartais sviesto (į grietininį margariną), vitaminų (β karotino, A, C, E), kavos arba kakavos miltelių (į šokoladinį margariną).
Margarino energinė vertė 3200 kJ/100g, tai atitinka 766 kcal /100g. Tačiau yra ir mažiau riebalų turinčio margarino.
Margarino energinė vertė 3200 kJ/100g, tai atitinka 766 kcal /100g. Tačiau yra ir mažiau riebalų turinčio margarino.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Ar švieži kiaušiniai ? - Jei abejojate ar kiaušiniai švieži, pamėginkite juos panardinti į sūdytą vandenį. Kuo kiaušiniai šviežesni, tuo sunkesni ir nugrimzta. Seni plūdūriuoja paviršiuje....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ežiukas mylisi su varle. Varle atsisuka i ežiuką ir klausia:
- Ežiuk, ar manyje tikrai nėra nieko tokio, kuo tu galėtum žavėtis?
Ežiukas pagalvoja ir sako:
- Yra, bet aš jį tuoj ištrauksiu...