Žodynas
Morka
Morka (lot. Daucus, angl. Carrot, vok. Karotte) - salierinių (Apiaceae) augalų gentis, kuriai priklauso dvimečiai augalai su plunksniškai suskaldytais lapais ir elipsišku arba kiaušinišku vaisiumi.
Lietuvoje auga viena savaiminė rūšis - paprastoji morka (Daucus carota) ir plačiai auginama valgomoji morka (Daucus carota var. sativa), kuri nuo tipinės formos skiriasi stora, mėsinga, oranžinės ar gelsvos spalvos šaknimi.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sviestas - Norint geriau išsukti sviestą, reikia naudoti šiek tiek suminkštintą, o ne visiškai ištirpintą. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Juoda jūra. Juodas smėlis. Juodas dangus. Sėdi du negrai studentai ir kalbasi: - Klausyk, ir kam tą juodą gumą mes deginame?