Patiekalai.lt
Žodynas
Vyšnia
Tai aukštas medis. Vaisiai – tamsūs, raudoni, sultingi kaulavaisiai ant ilgų kotelių. Vaistams naudojami prinokę vaisiai. Kaulavaisius galima valgyti šviežius, konservuotus. Juose gausu vitaminų C, PP, B, folinės rūgšties, kalio, vario, geležies, magnio. Vyšnių arbata labai gerai gaivina. Sultis patariama gerti atsikosėjimui palengvinti. Kauliuke esančių sėklų nagalima valgyti, nes juose yra labai toksiškos ciano rūgšties, neleidžiančios į audinius pernešti deguonies. Šviežių vyšnių lapų dedama į konservuojamas daržoves, vardama lapų arbata. O iš kaulavaisių gaminamį desertai, uogienės, įvairūs saldūs patiekalai.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sviestas - Norint geriau išsukti sviestą, reikia naudoti šiek tiek suminkštintą, o ne visiškai ištirpintą. ...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Dzūkas nugirdė pelę ruginuke. Ta laksto, laksto, niekaip negula. Dzūkelis ir prašo : -Pelyte, gulk. Aš susilažinau, kad naminukė tave įveiks. -Ir neprašyk! Kol katinui snukio neišdaužysiu, neužmigsiu.