Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1 litras šviežių voveraičių, pora keptų (virtų) vištienos ketvirčių (arba file-tinka bet kokia paukštiena arba triušiena),1 nedidelio svogūno galvutė, 3-4 gana didelės bulvės, 300 gr sūrio (kuris lydosi), 200gr.grietinėlės,sviesto voveraičių kepimui, 2-3 skiltelės česnako, šviežių krapų, petražolių, žiupsnelis kmynų (tik keptai vištienai) , vištienos, bulvių prieskonių arba Rasos Bandzienės prieskonių (geriausiai), druskos pagal skonį. 



Veiksmai :

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniai /522/">prieskoniai /522/">prieskoniai /522/">prieskoniai s (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome.

2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti idėti truputėli sviesto , tada bulves labiau suminkštės. Bulvės turėtu buti perpjautos bent i 6 dalis.

3. Ant sviesto apkepame voveraites.(NEgalima dėti svogūnų-jie sugeria voveraičių skystį). Joms apkepus sudedame smulkiai pjaustytą vištieną. Dar truputį apkepame, supilame grietinėlę ir pagal skonį įdedame druskos, Rasos Bandzienės prieskoniai /522/">prieskoniai /522/">prieskonių (arba kitokių vištienos ir bulvių prieskoniai /522/">prieskoniai /522/">prieskonių ). Labai sumažiname ugnį ir truputį patroškiname. Skysčio-padažo turi būti daug.Jei jo trūksta, galima įpilti sultinio kuriame virė vištiena arba bulvių skysčio, jei jas verdant buvo įdėtas sultinio kubelis.

4. Smulkiai supjaustome svogūną, česnako skilteles (arba jas “spaudikliu” sutriname), krapus, petražoles. Viską sumaišome.

5. Stambia tarka sutarkuojame sūrį.

6. Į nemažą inda (geriausią stiklinį, kuris tinka kepti orkaitėje, ar bet kokį kitą tinkantį) dedame tokiais sluoksniais:
a) bulvės, vienu sluoksniu- negali būti viena bulvė ant kitos.
b) visi natūralūs prieskoniai /522/">prieskoniai (4 punktas)-svogūnai, česnakai, krapai ir t.t.
c) tarkuoto sūrio sluoksnis
d) vėl bulvės
e) vėl prieskoniai /522/">prieskoniai
f) vėl sūris (tol kol bus sudėtos visos bulvės -paliekant vietos voveraitėms-ir visos daržovės.Tik ne visas sūris-jo dar reikės)
g) supilame pakepintas voveraites su vištiena (3 punktas)
h) ant viršaus užbarstome likusį tarkuotą sūrį.
i) Viską uždengiame ir keletui minučių (kad išsilydytų sūris ir viskas bendrai pasitroškintų) dedame į įkaitintą orkaitę arba į mikrobangų krosnelę.

Prie šito patiekalo tinka pomidorai, agurkai, paprikos.

Mano šeima prasidėjus voveraičių sezonui, praktiškai nevalgo nieko kito. Pagal šitą sudėtį patiekalo užtenka kažkur 5-6 žmonėms arba pavalgymui “kitą rytą”.Beje kitą dieną patiekalas tampa beveik skanesnis, nes grietinėlės padažas įsigeria į bulves , žinoma jei patiekalas buvo laikytas šaldytuve. SKANAUS !!!!!!!!

Receptą atsiuntė Indrė


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Erika ( 2012-08-18 13:08:05 )
Mano vyras labai megsta tokias apkepeles ,iki siol valges tik kavineje,todel ir as pabandysiu pagaminti ,bet su pievagrybiais:)) tikiuosi jam patiks ir neprireiks valgyti kavineje :)))
Kristina ( 2012-02-22 14:46:44 )
Skanus patiekaslas bet labai nenuosekliai parasytas :(
:) ( 2010-08-03 18:42:06 )
nu jau labai skanus patiekalas :) vyras paragaves ivertino bene skaniausiu patiekalu is visu :)
ina ( 2010-07-06 14:32:15 )
katik pasidariau sitaip, tik vistienos nebedejau, ir taip sotu pasirode :) tai skonis - neispasakytai skanus :) aciu!
... ( 2010-06-09 22:25:02 )
Tik nepadauginkite žalumynų - krapų, petražolių gal dar kalendros kokios... Pabarstykite tik šiek tiek. Nes aš kai priruošiau žalumynų bliudelį, tai sugadinau visą užkepėlę. Kadangi nuo žalumynų aromato atrodę, jog valgai būtent juos o ne užkepėlę...
Edgaras Anisimenko ( 2009-07-23 23:05:59 )
Na va, pagaliau radau normalu sio patieklo recepta. Norejau is pradziu be jokiu pasiskaitymu daryti, bet vis viena stengsiuosi pagal save daryti - voveraiciu neturesiu, tad meginsiu kazka gaminti su pievagrybiais
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Leonas, Leontina, Eirimas, Aistė, Simonas, Laisvūnas, Laisvūnė.

Pasveikink!

Anekdotas

– Daktare, – sako asistentas, – pacientas iš antros palatos blogai jaučiasi.
– Šiuolaikinis požiūris į ligų esmę reikalauja sakyti: ,,Pacientas galvoja, kad jis blogai jaučiasi” !
Kitą dieną asistentas vėl prieina prie daktaro:
– Daktare, pacientas iš antros palatos galvoja, kad jis mirė!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą