Receptai
Konservuoti grybai savo sultyse
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1kg grybų, 20g druskos, kmynų pagal skonį, lauko lapų pagal skonį, juodųjų pipirų
Veiksmai :
Išplauti grybai supjaustomi ir sudedami į emaliuotą puodą. Kilogramui šviežių grybų beriama 20 g druskos ir kaitinama be vandens, retkarčiais pajudinant su visu puodu arba atsargiai pamaišant mediniu šaukštu, kad neprikibtų prie dugno. Juoduojančius grybus prieš virimą patartina pamerkti į parūgštintą ir pasūdytą vandenį. Grybai verdami, iki puode lieka ketvirtadalis visų sulčių. Baigiant virti, jei kam patinka, galima įberti truputį kmynų, lauro lapelių, juodųjų pipirų. Po to grybai sudedami į stiklainius, šaukštu paspaudžiami, kad neliktų oro tarpų, uždengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje 40 minučių kitame verdančiame puode. Atšaldomi, o kitą dieną pakartotinai pakaitinami dar 20 minučių kad grybų gleivėse neliktų gyvybingų bakterijų sporų. Po to stiklainiai sandariai uždaromi.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Traukia kiškis “žolytę” prie upės ir staiga prie jo išnyra bebras
- Ką čia darai kiški?
- “Žolę” traukiu, gal ir tu nori? Žiūrėk reik daryt taip: įtrauki, šoki į upę, kitam krante išnyri ir išpūti, jau “veža” tai nerealiai.
Na, ką, bebras pamąstė ir sutiko, įtraukė, panėrė, išnėrė ir išpūtė. Na tikrai “užvežė”.
Prie bebro prišoka begemotas ir klausia:
-Ko čia toks kreivas vaikštai?
-Anam krante su kiškiu “žolės” “užpučau”, jei nori ir tu, tai plauk į aną krantą jis tau tikrai duos.
Begemotas panėrė ir kitam krante išnėrė.
Kiškis pamatė begemotą ir persigandęs rėkia:
-Bebre tu išpūsk jau, išpūsk!!!