Receptai
Šermukšnių uogienė
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1kgšermukšnių, 1kg cukraus, 3 stiklinės vandens.Veiksmai :
Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo /113/">vanduo /113/">vanduo /113/">vanduo pradeda virti. Po to karštas vanduo /113/">vanduo /113/">vanduo /113/">vanduo nupilamas, uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl kaitinama, kol vanduo /113/">vanduo /113/">vanduo /113/">vanduo užverda. Taip pakartojama 3 kartus. Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):labai puiki ir sveika uogiene :) verta demesio :)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Pyragų kepimas formose - Kepdami tortus, pyragus, prieš pildami tešlą į skardą ją patepkite sviestu ir gausiai pabarstykite džiūvėsėliais. Toks būdas geriau apsaugos kepinį nuo prilipimo, taip pat susidarys labai graži plutelė....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kas būtų, jeigu arklys prarytų kopėčias ? Taptų žirafa. Kodėl žirafos toks ilgas kaklas ? Todėl, kad galva labai toli. Ką gausime sukryžminę žirafą su šuniu ? Hibridą, galintį aploti žemai skrendančius lėktuvus. ö Guli didelis, panašus į maišą, iš “M” raidės. Kas ? Mamuto kojinė. Kaip sugauti raudoną mamutą? Reikia sugauti paprastą ir tol sukti aplink galvą, paėmus už straublio, kol mamutas paraudonuos. Kaip sugauti žalią mamutą? Su šia užduotimi nesun-kiai susidorosite, jeigu paaukosite keliolika kibirų žalių dažų. Kaip “suveikti” mėlyną mamutą, jeigu po ranka daugiau mamutų nėra? Reikia pakviesti žalią mamutą mėlyniauti. Pilkšvame fone dvi skylės. Kas? Mamuto straublys.