Receptai
Tiršta grybų sriuba II
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
200 g šviežių baravykų arba rudmėsių,1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
0,5 svogūno,
0,5 morkos,
0,5 petražolės arba gabalėlis saliero,
1 l vandens,
druskos,
1 šaukštas grietinės arba 1kiaušinio trynys,
4 šaukštai pieno.
Garnyrui:
2 šaukštai apkepintų kvietinės duonos kubelių arba virtų ryžių.
Veiksmai :
Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti plonais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti. Tada sriubos tirščius pertrinti pro sietą arba sumalti mėsmale su tankiu sieteliu, sudėti į sriubą, dar užvirti, pasūdyti.Sriubą užbalinti pienu atskiesta grietine arba kiaušinio tryniu. Į lėkštes įberti biriai virtų ryžių arba apkepintos kvietinės duonos kubelių ir užpilti sriuba. Vietoj ryžių ir skrebučių į sriubą galima dėti ir trapių sūrių arba su sūriu keptų sausainių. Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Bulvės salotose, mišrainėse - Ar žinote, kad mišrainėms tinka mažiau krakmolingos bulvės. Jos būna sausesnės ir mišrainei paruošti gali reikti daugiau majonezo, aliejuas ar grietinės. Bulves mišrainmės virkite neskustas, lupkite atvėsusias. Bulves virkite didesniame kieki...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sėdi du džentelmenai restorane. Į restoraną užeina ledi, atsisėda priešingoje salės pusėje ir lengvabūdiškai praskečia kojas. Po suknele, tap kojų kažkas juoduoja. Pirmas džentelmenas:
-Oho! Taigi plaukai matosi!
Antras:
-Nė velnio, gerbiamasis, tai apatinukai.
Susilažino. Pasikvietė oficiantą:
-Oficiante, mes čia susilažinome. Atkreipkite dėmesį į štai tą ledi, kuri sėdi priešingoje salės pusėje. Ar galėtumėte kaip nors delikačiai patikrinti kas gi ten juoduoja pas ją tarp kojų – plaukai ar apatinukai? Mes Jums už paslaugą atsidėkosime. Štai Jums svaras sterlingų.
-Taip sere, tuojaus pat, sere.
-Oficiantas nueina per salę iki ledi, priima iš jos užsakymą. Neilgai trukęs atneša viską ką ledi užsakė ir bedėliodamas ant stalo, lyg netyčia numeta ant grindų šakutę. Pasilenkęs pakelti greitai įvertina padėtį ir nueina prie džentelmenų stalo.
-Na, oficiante, tai plaukai?
-Ne, sere.
-Reiškiasi laimėjau aš, tai apatinukai.
-Ne sere.
-Tai kas gi tai?
-Musės, sere.