Receptai
Tortas SKRUZDĖLYNAS
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.4 – 5 kiaušiniai,2.5 šaukštai grietinės, truputis druskos, miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines), pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Veiksmai :
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 – 4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą: 1 stiklinė medaus, 1 stiklinė cukraus, 2 šaukštai vandens, 30 g sviesto, 1 šaukštas grietinės. Iš tų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų papuošiame razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):as zelatino kai baigiu virti istirbdzius dedavau,truputuka ir tie visi kur tamposi zelatino deta
labai skanu, bet kiek bandžiau daryti pastovi truputį ir nubėga visas medus. kartą teko valgyti baisiai skanų, syrupas net tempiasi ir nenubėga. Gal kas žino kaip išvirti tokį sirupą. bandžiau virti gan ilgai, bet vistiek nubėga
labai skanu!!!!!!!
puikus receptas tikrai labai skanu aciu:)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežiai iškepta kiekvieną dieną - Jūs galite paruošti didelį kiekį skystos ar paprastos pyragaičių tešlos, padėti ją į šaldytuvą bei kepti kiekvieną dieną. Jūsų kepiniai bus visą laiką švieži. Paruoškite, pavyzdžiui, trigubą kiekį karališkųjų pyragaičių tešlo...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Tolimo Škotijos kaimo gyventojas nuvyko į Londoną. Grįžus jo klausia:
- Na, kaip Londonas, kokie žmonės ten gyvena?
- Miestas gražus, bet žmonės tai išprotėję. Įsivaizduojat, trečią valandą nakties kažkas beldžia į duris, skambina telefonu, tranko į sienas, akmenis į langus mėto. Siaubingas triukšmas - neįmanoma kultūringai pailsėti.
- Ir kaip tu į visa tai reagavai?
- O gi niekaip. Toliau grojau dūdmaišiu.