Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Keptas jautienos vyniotinis


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1.1 kg jautienos minkštimo,
2.druskos, pipirų,
3. 50 g riebalų,
4.1 morka,
5.1 svogūnas.
Padažui:
6.1 šaukštas miltų, 7.100 g grietinėlės, aštraus padažo arba raudonojo rūgštaus vyno.
I įdarui: 
8. smulkiai sukapotas svogūnas, 9.3 nedideli, šiaudeliais supjaustyti marinuoti agurkai, 10.100 g strypeliais supjaustytų rūkytų lašiniukų.
II Įdarui:
11.100 g kepenų pašteto,
12.5—6 nuvalytos ir supjaustytos kilkės,
13.2 supjaustyti porai.



Veiksmai :

Minkštimą (nugarinę arba šlaunies mėsą) apipjaustyti aštriu peiliu , kad būtų plokščias lygus gabalas, išmušti, įtrinti druska, pipirais ir uždėti kurio nors įdaro. Jeigu dedamas antrasis įdaras, kepenų paštetą prieš tai sumaišyti su supjaustytomis kilkėmis. Mėsą stipriai suvynioti, surišti virvele ir ,iš visų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose, paskui įpilti 2 stiklines karšto vandens arba mėsos sultinio, sudėti nuvalytas supjaustytas prieskonines daržoves ir uždengus retkarčiais pavartant ištroškinti. Ištroškintą vyniotinį išimti iš padažo. Į padažą įberti miltų, dar 5 minutes pavirinti, perkošti ir įpilti grietinėlės. Pagardinti aštriuoju padažu arba vynu.
Nurišus virvelę, vyniotinį supjaustyti aštriu peiliu plonais griežinėliais, sudėti juos į dubenį ir patiekti su virtomis bulvėmis, virtais žiediniais kopūstais ir morkomis. Padažą į stalą paduoti atskirai.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

Numirė chirurgas ir pateko į dangų. Prieina prie vartų i Rojų, o ten ilga ilga eilė. Na, nueina jis užsiima eilę ir galvoja "ai, einu su Petru pakalbėsiu, vis vien ilgai laukti". Nuėjęs:
- Sveikas Petrai.
- O sveikas! Bet ką tu čia darai?
- Na, kaip... numiriau.. eilėj laukiu.. į Rojų noriu...
- Tai juk tiekėjams atskiras įėjimas!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą