Receptai
Kibinai su aviena arba jautiena
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 500 g. miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 300 g. sviesto;
- 350 g. grietinės;
- 500 g. avienos arba jautienos;
- 1 svogūnas;
- druska ir pipirai.
Veiksmai :
Į miltus įpilame truputi druskos ir dedame gabalėliais susmulkintą sviestą . Miltus ir sviestą triname tarp rankų, kol nelieka sviesto gumuliukų. Į gautą masę įmušame kiaušinius, supilame grietinę ir minkome kol gauname vientisą masę. Tešlą įvyniojame į celofaną (plėvelę) ir dedame į šaldytuvą 30 minučių atšaldyti.
Pasiruošiame įdarą: sukapojame (arba smulkiai supjaustome, bet jokiu būdu nemalame) mėsą, susmulkiname svogūną, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų, viską išmaišome.
Atšaldytą tešlą padaliname į 10-12 gabaliukų, kuriuos pradžioje išminkome į rutuliukus, o vėliau iškočiojame į blynelius, į kuriuos dedame įdarą, sulenkiame per pusę, tvirtai sukabiname tešlos kraštelius, o paskui gražiai supiname.
Kibinus kepame orkaitėje apie 25 minutes, 195°C temperatūroje. Prieš kepant kibinus galima patepti plaktu kiaušinio baltymu, kad kibinai gražiau apskrustų ir blizgėtų.
Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip laikyti šviežius maisto produktus - Ruošiant valgį reikia visada laikytis recepte nurodytų proporcijų. Tada sunaudosite mažiau produktų ir nebus maisto likučių, kurie greitai genda. Labai svarbi produkto kokybė, todėl nepatariama be reikalo pirkti šviežių produktų atsargai. M...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sėdi dvi blondinės bare prieš veidrodį, viena sako:
- Žiūrėk, ten sėdi dvi tokios pat, kaip ir mes. Kita sako:
- Einam.
Kita blondinė atsako:
- Palauk, jos pačios ateina.