Receptai
Kibinai su aviena arba jautiena
Sudėtingumo lygis:

Jums prireiks :
- 500 g. miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 300 g. sviesto;
- 350 g. grietinės;
- 500 g. avienos arba jautienos;
- 1 svogūnas;
- druska ir pipirai.
Veiksmai :
Į miltus įpilame truputi druskos ir dedame gabalėliais susmulkintą sviestą . Miltus ir sviestą triname tarp rankų, kol nelieka sviesto gumuliukų. Į gautą masę įmušame kiaušinius, supilame grietinę ir minkome kol gauname vientisą masę. Tešlą įvyniojame į celofaną (plėvelę) ir dedame į šaldytuvą 30 minučių atšaldyti.
Pasiruošiame įdarą: sukapojame (arba smulkiai supjaustome, bet jokiu būdu nemalame) mėsą, susmulkiname svogūną, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų, viską išmaišome.
Atšaldytą tešlą padaliname į 10-12 gabaliukų, kuriuos pradžioje išminkome į rutuliukus, o vėliau iškočiojame į blynelius, į kuriuos dedame įdarą, sulenkiame per pusę, tvirtai sukabiname tešlos kraštelius, o paskui gražiai supiname.
Kibinus kepame orkaitėje apie 25 minutes, 195°C temperatūroje. Prieš kepant kibinus galima patepti plaktu kiaušinio baltymu, kad kibinai gražiau apskrustų ir blizgėtų.
Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Per karštas maistas? - Jei manote, kad maistas yra karštas ar per karštas, negerkite vandens, nes jis bus dar karštesnis. Karštį geriausiai nuslopina kas nors saldaus, pvz., bananas. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Grįžta kartą ūkininkas namo ir prašo žmonos:
- Duok 20 litų!
Žmona:
- Neduosiu! Vėl grįši girtas kaip tapkė.
Kitą dieną žmona pamato, kad kieme dingo visos žąsys. Įbėga į namus, o ten vyras guli girtut girtutėlis. Žmona griebia jį už pakarpos, purto ir šaukia:
- Girtuokli, kvailį, kur žąsys dingo? Gal pragėrei?
- Nieko aš nepragėriau. Žąsys į Pietus išskrido,o jei ir rytoj 20 litų neduosi, ožkos į kalnus išeis.