Receptai
Pyragėliai su grybais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Tešlai:
2 stiklinės miltų,
100 g sviesto arba margarino,
0,5 šaukštelio geriamosios sodos,
0,5 šaukštelio druskos,
2 šaukštai grietinės arba rūgusio pieno,
kiaušinio (aptepimui).
Įdarui: 250 g virtų grybų,
1 šaukštas sviesto ,
1 svogūnas,
1 virtas kiaušinis,
1 šaukštas grietinės ,
druskos, pipirų,
krapų arba petražolių lapelių,
maltų džiūvėsėlių.
Veiksmai :
Miltus sumaišyti su geriamąja soda ir druska. Po truputį į juos sudėti riebalus, supilti skystį, kapojant įmaišyti tešlą įr 30 minučių ją palaikyti šaltai. Grybus sukapoti arba sumalti mėsmale, įdėti svieste pakepintų susmulkintų svogūnų, grietinės, prieskonių, supjaustytą kiaušinį. Jei įdaras skystas, įberti maltų džiūvėsėlių. Tešlą iškočioti 0,5 centimetro storio sluoksniu ir padaryti mažus pyragėlius. Kad kraštai neatsiklijuotų, juos patepti kiaušiniu ir stipriai suspausti. Prieš dedant į orkaitę, pyragėlius patepti išplaktu kiaušiniu . Kepti karštai, kol paviršius paraus. Pyragėlius galima kepti ir iš mielinės, sluoksniuotos arba smėlinės tešlos. Skanaus!Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Man tai tesla isejo kietoka
As idarui su grybais maisau keptus svogunus ir virtus ryzius. O tesla perku saldyta sluoksniuota arba darausi mieline.
aš tai dariau su mantingos tešla ir gavosi gerai
idaras tai siaip sau, truksta kokio surio ar panasiai. Ir tesla kietoka... kazko reiktu ideti taip pat - koki kiausini gal, nzn...
koky dar skysti supilt kokius dar riebalus sudet nesuprantu
man su tesla nelabai isejo
Ilgai ieskojau ir radau , manau turetu buti labai skanu . ;)
s ir manau turetu but skanu
turetu buti skanu
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Bulvės salotose, mišrainėse - Ar žinote, kad mišrainėms tinka mažiau krakmolingos bulvės. Jos būna sausesnės ir mišrainei paruošti gali reikti daugiau majonezo, aliejuas ar grietinės. Bulves mišrainmės virkite neskustas, lupkite atvėsusias. Bulves virkite didesniame kieki...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Joja kaubojus per preriją. Joja savaitę. joja antrą. Maistas baigėsi. Valgyti nori. Staiga žiūri miškelis, o ten laužas dega. Dūmai tik rūksta. Prijoja jis arčiau. Žiūri vienas indėnas mėsą kepa. Kaubojus, pribėgo prie laužo atsipjovė didelį gabalą mėsos ir kad valgo, ir kad valgo. Viską suvalgęs galvoja, kad reikėtų ką nors indėnui pasakyti, kalbą užmegzti, tad ir sako: -klausyk, man jūsų vadas kažko labai nepatinka. Indėnas: - nepatinka, nevalgyk.