Receptai
Šalta, aštri daržovių sriuba
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
saldžiųjų įvairių rūšių paprikų – 200 g,pomidorų – 225 g (2 dideli arba 3-4 mažesni),
agurkų (su nulupta žieve) – 165 g,
ropinių svogūnų – 100 g (1 didelis arba 2 mažesni)
česnakų – 15 g (3 - 4 skiltelės)
petražolių – 8 g
acto (9%) - 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
pomidorų padažo – 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
aliejus /520/">alyvuogių aliejus – 15 g (1 valgomasis šaukštas)
vandens – 160 g
druskos – 3 g
vegetos – 3 g
maltų džiūvėsėlių – 20 g
maltų saldžiųjų paprikų – 3 g
kajeno pipirų – 1 g
žaliųjų aliejus /520/">alyvuogių be kauliukų – 13 g (5 vnt.)
juodųjų aliejus /520/">alyvuogių be kauliukų - 13 g
Veiksmai :
Geltonas saldžiąsias paprikas nuplaukite ir išskobkite sėkleles. 1/8 daržovių (geltonąsias paprikas , pomidorus, agurkus, petražoles) supjaustykite smulkiais kubeliais, o likusias daržovės 7/8 (raudonąsias paprikas , pomidorus, agurkus, petražoles, svogūnus, česnakus) sudėkite į smulkintuvą ir plakite, kol sutrinsite iki vientisos konsistencijos. Po to sudėkite ledukus, pilkite alyvuogių aliejų, actą, pomidorų padažą, berkite džiūvėsėlius, druską, maltas saldžiąsias paprikas , kajeno pipirus ir viską gerai išmaišykite arba suplakite.
Sriubą pilkite į sriubos lėkštes, puoškite daržovių kubeliais bei žaliųjų ir juodųjų alyvuogių puselėmis.
Šaltinis: maxima.lt
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Fondiu aliejaus įkaitinimas - Pasirūpinkite, kad neperkaitintumėte aliejaus. Patariama iš pradžių pakaitinti aliejų ant viryklės (iki 180 °C). Jei neturite termometro, įmeskite į aliejų mažą gabalėlį duonos. Jei jis per minutę paruduos, vadinasi aliejus pasiek...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Miškas...sėdi meška, staiga pašoka visa susinervinus ir sako:
- Reikia ką nors primušt.
Eina meška per miską, žiūri kiškis stovi, meška galvoja, kaip prie jo
prisikabinti, kad galėčiau sumušti, prieina meška ir sako:
- Kiški, ko be kepurės???? - sudaužė kiškį, dar galvą patrankė į kelmą, eina meška visa
patenkinta galvoja :
- Reikia dar ką nors primušt, žiūri lapė, pribėga meška prie
lapės, jau norėjo mušt, lapė sako:
- Meška, eik geriau kiškį mušt, jis
mažesnis, silpnesnis..
Meška:
- Tai kad jau mušiau, nežinau kaip prie jo prikibt...
Lapė sako:
- Meška, prieik prie kiškio, sakyk duok cigaretę, jei duos
su filtru, sakyk norėjau be filtro ir sumušk, o jei duos be filtro, sakyk norėjau
su filtru ir galėsi mušt
Meška taip ir padarė, prieina prie kiškio sako:
- Kiški, duok cigaretę
- Kiškis: su filtru, be filtro??
Meška:
- Kiški, tu vėl be kepurės????