Receptai
Tortas smaližius
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1 indelio kondensuoto pieno, 2 kiaušinių, 5 - 6 šaukštų miltų, 1 arb. šaukštelio sodos, 1 šaukštą aguonų , 1 šaukštą kakavos , pusės litro grietinės, 3.5 šaukštų cukraus, citrinos rūgšties pagal skonį, 1 šaukštą želatinos, riešutų, įvairių vaisių papuošimuiVeiksmai :
Prieš darant tortą į pusę stiklinės su virintu vandeniu įdėti želatinos ir palikti. Supilti pienelį į indą, dėti į jį atskirai išplaktus kiaušinių trynius ir baltymus, įdėti sodą nugesinus actu, įdėti miltus. Viską išplakti su mikseriu. Gautą masę vienodu kiekiu supilstyti į tris indelius į vieną indelį įdėti aguonų į kitus du likusius kakavos viską išmaišyti ir kepti kiekvieną 180 laipsnių temperatūroje kol pagels. Kol blynai iškeps galima pjaustyti lazdyno riešutus. Iškepus blynus atvėsinti, jei jie kieti galima sudrėkinti sultimis arba vandeniu su žiupsneliu citrinos rūgšties. Išplakti grietinę į ją įdėti citrinos rūgštį ir cukrų supilti želatiną ir riešutus. Dėti biskvitus į lėkštę ir pertepti grietine. Papuošti vaisiais ir dėti į šaldytuvą 1 val.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):puikus
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Lašišos atšildymas - Šaldyta lašiša turi būti atšildoma pamažu, šaldytuve. Paprastai tai trunka 1-2 dienas. Tuomet mėsa nepraras skonio ir stangrumo....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Du kaukėti nusikaltėliai įsiveržia į banką. Nieko nelaukdami išlaužia pirmą pasitaikiusį seifą, o ten... - jogurto indelis
Paragauja - skonis ne koks...
Nieko nelaukę, išlaužia dar vieną seifą, o ten - vėl jogurto indelis.
Paragauja - visai nieko.
Tada vyresnysis siunčia jaunėlį patikrinti prie įėjimo, ar čia tikrai bankas.
Po kiek laiko anas grįžta ir sako:
- Taip, tikrai bankas. Spermos