Receptai
Veganiškas obuolių pyragas
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
7 vidutinio dydžio obuoliai,1/2 kg. rudojo cukraus
apie 0,5 kg. miltų,
1 šaukštas (be kaupo) sodos,
3/4 šaukšto citrinos rūgšties,
1/2 šaukštelio cinamono,
1 Šaukštas bulvių krakmolo,
100-150 gr. aliejaus.
Veiksmai :
Obuoliai nulupami, supjaustomi kūbeliais, užpilami cukrumi , pakaitinami ant vidutinės ugnies keletą minučių, laikomi pusė paros kambario temperatūroje, kad iš obuolių išsiskirtų sultys. Po to gerai išmaišyti, kad ištirptų likęs cukrus. Supilti aliejų, suberti citr. rūgštį, sodą, išmaišyti, berti miltus pamaišant tiek, kad gautųsi sunkiai maišoma tešla ( ne minkoma!). Maišymui naudokite tvirtą šaukštą. Kepimo formą (jei neturite tokios, tai naudokite kepimo skardą) ištepti aliejumi, pabarstyti miltais. Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje, paviršių galima apiberti cukrumi ar riešutais. Palikite išbrinkti 20-30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių, įkiškite kepimo formą su tešla į orkaitę (per vidurį), po 5 min. sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Po 20 min. persmeigus mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas iškepęs. Jei ne, kepkite ilgiau, tol, kol ištrauktas pagaliukas, persmeigus pyragą, lieka švarus. Kepimo procesas gali trukti iki 40 min. Stenkitės į kepimo procesą žiūrėti kūrybingai: keisti kepimo temperatūrą, galbūt apsukti pyragą, kad tolygiai keptųsi. Iškepusiam pyragui 10 min. leiskite pravėsti atidarytoje orkaitėje, po to ištraukite jį. Šis pyragas skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.Tinka vartoti su :
Receptą atsiuntė RenataReceptą atsiuntė: RENATA
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):O krakmolas kam?
Nu nu nu kaip negražu vogti receptus iš kitų puslapių. Bent jau nuorodą įdėtumėte...
NU jo, rudasis cukrus yra zymiai brangesnis!
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad žuvis gražiai apskrustų - Kad žuvis gražiai apskrustų, kepant neuždenkite keptuvės, o į riebalus įberkite truputį druskos...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Važiuoja į Maskvos zoologijos sodą fūra su pingvinais. Likus apie 30 km fūra sugenda ir vairuotojas išlipęs ją taiso. Po kurio laiko mato, kad nespės laiku nuvežti pingvinų. Išėjęs į magistralę stabdo visus iš eilės. Sustoja 600 mersas - viduj naujas rusas. Sunkvežimio vairuotojas prašo:
- Klausyk gal gali nuvežti pingvinus į zoologojis sodą. Rusas:
- Sodink...
Tas susodina visus pingvinus, mersas išvažiuoja. Po valandos fūros vairuotojas žiūri - grįžta mersas. Merse pro langus MCDonaldo veliavėles, muzika ir t.t. Mersas sustoja. Fūros vairuotojas klausia:
- Tai tu nuvežei pingvinus į zoologijos sodą???
- Ir į zoologijos sodą, ir į MCDonaldą, ir po Raudonąją aikštę pavedžiojau, o dabar į kinoteatrą varom...