Receptai
Žiedinių kopūstų apkepas su grybais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1 kg žiedinių kopūstų,200 g šviežių arba 60 g džiovintų grybų,
2 – 3 šaukšati sviesto,
1 svogūnas,
1 stiklinė grybų sultinio,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai miltų,
2 – 3 kiaušiniai,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
3 – 4 šaukštai aliejaus,
150 g fermentinio sūrio,
pipirų, druskos, cukraus.
Veiksmai :
Grybus supjaustyti ir apvirti. Supjaustytą svogūną ir grybus pakepinti keptuvėje su sviestu . Grybus paskaninti pipirais, cukrumi, pasūdyti ir supylus sultinį troškinti apie 40 minučių. Baigiant troškinti įdėti grietinės.Kopūstus apvirti pasaldintame, pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Po to supjaustyti. Juos apvolioti miltuose, pamirkyti kiaušinyje, išplaktame su druska, po to vėl pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti aliejuje, kol pagels. Į sviestu išteptą keptuvę įdėti apkeptus žiedinius kopūstus, o ant jų sūrio riekutes, o ant sūrio – grybus. Ant viršaus uždėti kelis gabaliukus sviesto ir orkaitėje kepti 5 – 7 minutes. Patiekti su bulvių arba ryžių koše. Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Patiekalai su želatina - Patiekalus su želatina laikykite šaldytuve. Išimkite pusvalandį prieš tiekdami....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Eina drakonas mišku ir sutinka mešką:
- Kas tu toks? - klausia.
- Meška aš.
- Gerai. - Išsitraukia užrašų knygutę. Užsirašom: ME-ŠKA. Ateik ryt iš ryto pas mane, būsi mano pusryčiai.
Eina toliau, sutinka lapę.
- Kas tu tokia?
- Aš lapė.
- Gerai. Užsirašom: LA-PĖ. Ateik rytoj per pietus, būsi mano pietūs.
Eina toliau, sutinka zuikį.
- Kas tu toks?
- Aš zuikis.
- Gerai. Užsirašom: ZUI-KIS. Ateik ryt vakare, būsi mano vakarienė.
Zuikis pamąstė ir klausia:
- O ar galiu neateit?
- Gali ir neateit... Taip, reiškiasi išbraukiam...