Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Blyneliai su varške


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Blyneliai su varške

Jums prireiks :

* Kvietiniai miltai, 250 gramų * Pienas, 1 stiklinė * Vanduo, 1 stiklinė * Kiaušiniai, 2 vienetai * Aliejus, truputį * Druska, truputį

Veiksmai :

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliejaus. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų. Ant viršaus galima dėti trintų braškių. Skonis neapsakomas, tad skanaus!;-)
Receptą atsiuntė: Rūta

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

karolis ( 2011-01-30 15:16:10 )
tikrai skanu pasidariau
melisa ( 2010-12-17 11:05:37 )
geri blyneliai ,galima valgyt, tik i varske dar galima idet razinu ir cukraus o kas nemegsta razinu tada cinamono truputi irgi pagerina skoni .receptas normalus , viskas tvarkoje prikepiau ir valgom.......
Gitana ( 2010-11-24 14:41:10 )
ačiū už skanų receptą.
x ( 2010-01-16 12:37:30 )
Tai kiek tu kiausiniu is tikro reikia?
Ausra ( 2010-01-09 17:51:49 )
Aciu labai geras receptas!
egle ( 2009-11-06 16:24:41 )
liewas
Vilma ( 2009-07-30 16:35:08 )
Rūta, o jums negėda siųsti ne savo darytą nuotrauką? Ji yra paimta iš puslapio www.manovirtuve.com ir jos autorius yra Saulius. Nuotraukoje esančių blynelių net receptas ne toks...
Milita ( 2009-07-01 20:19:34 )
skanu ;) tik siuliciau i idara ideti cukraus
vikia ( 2009-05-13 11:03:58 )
Nieko cia netruksta,visada kepu pagal toki recepta ir labai skanus buna.. ;)
(: ( 2009-05-04 15:41:41 )
Keliose vietose kartojasi.
Prieš tiekiant LIETINIAI DAR APKEPAMI. Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus LIETINIUS DAR KARTA APKEPTI KEPTUVĖJE, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų.
Tai kelis kartus apkepti? Jei jau rašai galvok ką rašai ;)
Karamella ( 2009-02-08 17:45:10 )
Sis receptas nera labai tikslus, ir pabandzius siems lietiniaims tikrai labai daug ko truksta.
Emilija ( 2008-10-10 22:46:33 )
Nors ir iprasta, bet labai skanu!
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

Vaikinas kavinėje pabando "kadrinti" blondinę:
- Panele, gal turite pridegti?
- Ir pridegti, ir išgerti, ir pernakvoti.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą