Receptai
Įdaryta grybais višta
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 višta (apie 1,2 kg),2.400 šviežių grybų,
3.1 raudonoji paprika,
4.1 svogūno galva,
5.3 valg. šaukšt. sviesto,
druskos, pipirų ir žalumynų
Veiksmai :
1. Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Jūsų tikslas – kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles – stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir labai aštriu peiliu, kad nepasižeistų aplink kaulus esanti mėsa. Jeigu ant kaulų pasiliko mėsos, ją nuimkite ir paskirstykite tolygiai ant odos. Įtrinkite vištos vidų ir išorę prieskoniais ir druska /125/">druska . Palikite pusvalandžiui.Įdarui šviežius grybus supjaustykite smulkiai, o svogūnus – riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite grybus su svogūnais, pagardinkite juos druska ir prieskoniais .
2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir blanširuokite 1-2 min. verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.
3. Vištą pripildykite įdaro: pirmiausia šonuose padėkite paprikos dalis, kad jos gerai prisispaustų prie mėsos, paskui sukrėskite grybus. Įdaro prikimškite ir šlauneles.
4. Vištą užsiūkite. Tiks bet koks siūlas, geriau būtų ryškesnis, kad labiau matytųsi, kai reiks ištraukti iškepus vištai. Vištą ištepkite aliejumi arba majonezu ir kepkite orkaitėje 200° temperatūroje maždaug 1 val., pastoviai palaistant susidariusiomis sultimis. Iškepusi višta turi įgauto gražiai rusvą atspalvį. Ištraukite siūlą ir patiekite.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):kol isnagrinesi ta vargsa visciuka ir prifarsiruosi paprikomis..svogunais..grybaisnebenoresi nieko...kazkokia nesamone...vargti pora valandu kad ismesinetum vargsa visciukair skonio ne kazin ka...turi but kvailas...yra daug geresniu receptu...aciu uz jusu varga...bet tai ne man
tai yra gryniu gryniausias briedas....nesamone kazkokia ...sudetingumas bile koks o naudos ps
labai skanu buvo ir labai lengva padaryti.aciu uz jusu recepta.
Labai skanus visciukas patarciau ir kitiems pabandyti, ir pagaminti nera taip sudetinga:)
Skanaus visiems!!!!
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Aliejus sutepimui - Tešla nelips prie maišymo įrankių, jeigu juos ištepsite aliejumi. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Pirma scena:
Bėga lapė per mišką, mato - zuikis sedi ant kelmelio ir kažką rašo:
- Ką čia varai?
- Disertaciją.
- Kokia tema?
- Apie tai, kaip zuikiai lapes ėda.
- Kur gi tu taip matei?
- Einam, kai ką parodysiu...
Po kurio laiko zuikis sedi ant to pačio kelmelio ir kažką rašo...
Antra scena:
Lapnoja meška per mišką, žiūri - zuikis sedi ant kelmelio ir kažką rašo:
- Ką čia peckioji?
- Disertaciją.
- Kokia tema?
- Apie tai, kaip zuikiai meškas ėda.
- Tu ką, išprotėjai?
- Einam, kai ką parodysiu...
Po kurio laiko zuikis sedi ant to pačio kelmelio ir kažką rašo...
Paskutinė scena:
Ola, pilna, lapių, meškų, vilkų kaulų. Per vidurį guli begraužiantis kaulą, storas, didelis liūtas.
Moralė:
Svarbu ne disertacijos tema,
Svarbu tai, kas tavo vadovas !