Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


ŠACHMATINIS TORTAS


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Šokoladiniam biskvitui reikės: 6 trynių, 12 šaukštų cukraus, pakelio vanilinio cukraus, 6 baltymų, 8 šaukštų miltų, 6 šaukštų krakmolo, 6 šaukštų kakavos, 4 šaukštų apelsinų likerio Įdarui ir papuošimui reikės: 1/2 stiklinės pieno, 700 g varškės, 10 šaukštų cukraus, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 1 apelsino sulčių, 3 šaukštelių želatinos, 2 stiklinių grietinėlės, plytelės kartaus šokolado

Veiksmai :

Šokoladinis biskvitas: sutrinkite trynius su puse kiekio cukraus ir vaniliniu cukrumi , kad masė taptų puri. Atskirai išplakite baltymus, pamažu berdami likusį cukrų. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu arba kakava. Sudėkite į trynius pakaitomis su plaktais baltymais ir atsargiai sumaišykite, nenaudodami plaktuvo. Tortinės formos dugną ištepkite sviestu. Į formą pridėkite tešlos ir išlyginkite paviršių. Kepkite 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Tešla bus iškepusi, jeigu įkišus medinį pagaliuką, ištrauktas jis bus sausas. Biskvitui leiskite ataušti, perpjaukite į tris dalis ir pašlakstykite jas likeriu. Dvi dalis supjaustykite maždaug 2 cm pločio žiedais (naudodama lėkštes, mažesnes lėkšteles, puodelius). Varškę sutrinkite su pienu, cukrumi ir citrinos sultimis vandens vonelėje, kad masė taptų puri. Želatiną ištirpdykite, supilkite į varškės masę kartu su plakta grietinėle. Apatinę torto dalį ištepkite plonu kremo sluoksniu, ant viršaus uždėkite didžiausią biskvito žiedą (tokio pat dydžio kaip apačia). Jį taip pat patepkite kremu. Žiedus dėkite vieną ant kito, pakaitomis tai mažesnį, tai didesnį ir pertepkite kremu. Torto viršų aptepkite kremu ir išlyginkite paviršių. Šokoladą ištirpdykite, o kai sustings, drožkite stambias drožles ir jomis papuoškite tortą.
Receptą atsiuntė: Renata

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

-Kelneri, ar mano sumuštinio suteptos abi pusės? -Ne, savaime suprantama, tik viena. -Tada būk geras, parodyk,kuri...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą