Komentarų archyvas
Obuolių sūris
vidai, kiek laiko dziovinate orkaiteje? o jei pas mane orkaite ne elektrine?
Labai skanus suris gavosi
O aš nemoku virti suriu.tai tdl ir apsilankiau čia:)dbr meginsiu virt pati.
ačiū už receptus, dabar bandau virti pagal komentarų nuorodas, o su išpilstymu, sugalvojau kitaip, man patogesniu būdu, tik nežinau ,kaip gausis, patarkite, ruošiuosi pilstyti išvirtą obuolių masę į indus ir po to džiovinti, ar visgi geriau į audinį, kad ruošinys vienodai reaguotų džiūdamas su oru....
Visiška nesąmonė. mano močiutė, mama, dabar jau ir pats gaminu obuolių sūrius. receptas toks: kibiras 10l. nuluptų ir supjaustytų obuolių, 1 kg. cukraus. Laikau parą. Tada sultis verdu apie 0,5 val. kol lieka sirupas (pradeda virti labai smulkiais gausiais burbuliukais). Tada supilu obuolius ir verdu apie 40-50min. maišant. Su mentele perbraukus - lieka griovys, tai reiškia galima baigt virimą. Tada paimu marliuką, krečiu masę, užlankstau galus. Gaunasi 8 sūriai. juos pusdieniui paslėgiu, o paskui džiovinu orkaitėje. Po 3-4 d. jis jau geras. laikau marliukuose neišvyniotą šaldytuve. Išsilaiko iki kito derliaus. Jei kam neaišku - klauskite.
neiseina orkaiteje,gavosi KOSE
gal kas orkaiteje kaitino obuolius,sako gerai iseina,nesitasko,nesvyla,nei maisyt nereikia
laba diena laibai skanus sūris as dedu 5 kg obuoliu ir 1 kg cukraus .ce dar is mono probobutes receptas :D
skanu lb
Jau viriau šiemet iš 20 kg antaninių obuolių, gavosi 9 didoki sūreliai. Darbo nemažai, bet verta... Kas mėgsta rūgštesnius, 7 kg obuolių tikrai pakanka 1.2 kg cukraus. Laikiau supjaustytus ir užpiltus cukrumi obuolius 2 paras, atsiradusį skystį nupyliau, obuolių gabalėlius dar suverčiau į marlės skudurus ir pakabinusi leidau nuvarvėti. Skystį supyliau į aliuminį didelį puodą ir ilgai - 2 val. viriau ant stiprios ugnies, kol išgaravo vanduo ir liko tamsios putos, po to suverčiau obuolių gabalėlius ir viriau apie 1.5 val. intensyviai maišant. Kadangi masė jau būna tirštoka, visai netykšta, baigiant virti jau laikosi ant mentės, nedrimba. Sudėjus dar mažų obuolių gabalėlių, paverdu 2-3 min., bus mozaika. Sudedu į maišelius nuo cukraus, jokių sūrmaišių nebūtina, sutrombuoju, užlenkiu kraštą maišelio ir paslegiu, o rytojaus dieną išimu, dedu ant padėklo, uždengiu marle ir padedu šiltai, dabar džiūsta. Visiškai nelaša iš jų joks sirupas. Reikia vartyti kas kelios dienos. Labai gražūs, kvepia..., tikiuosi bus skanu, savaitgalyje virsiu dar puodą.... Sėkmės Jums.
Cukraus per daug vienam kilogramui obuolių Aš 7 kg. obuolių dedu 1,5 kg cukraus.
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Baltymo nuo trynio atskyrimas - Norėdami atskirti baltymą nuo trynio, pradurkime kiaušinį adata dviejuose priešingose pusėse taip, kad ištekėtų baltymas....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Baldų kombinatas. Komisija vaikšto ir daro sociologinę apklausą:
- Zigmai, tu išgėręs šimtą gramų dirbt galėtum?
- Galėčiau.
- O du šimtus?
- Aišku.
- O pusę litro?
- O ką, nesimato?