Naujienos
A.Rimiškis neatsispiria kulinarijos paslaptims
Uostamiestyje gyvenantis dainininkas – Andrius Rimiškis – aplinkinius traukia ne tik dainomis, bet ir maisto gaminimo paslaptimis.
Nuo vaikystės patiekalų ruoša besidomintis Andrius sakė, kad galėtų sukurti bet kokį kulinarinį šedevrą.
Knygose ir internete unikaliausių receptų ieškantis dainininkas tikino, jog laisvalaikiu virtuvė jį atgaivina.
„Neseniai susipažinau su vienu kulinaru. Jis po pasaulio čempionatus važinėja ir man gerų patarimų duoda“, - džiaugėsi A. Rimiškis, pirmenybę teikiantis lietuviškiems patiekalams, o ypatingų švenčių proga aplinkinius stebinantis vyne degančiais kepsniais.
Andriaus mėgstamas tetos receptas.
Patiekalui reikės:
Pusės kilogramo vištienos, majonezo, svogūnų galvučių, 150 g sviesto, vištienos prieskonių, ryžių, grietinės, saldžiarūgščio pomidorų ir paprikų padažo.
Paruošimo būdas:
Vištiena supjaustoma nedideliais gabalėliais, 30 minučių marinuojama majoneze.
Puode ištirpinamas sviestas, į jį sudedama marinuota paukštiena. Ant vištienos suberiamos žiedais supjaustytos svogūnų galvutės, pagardinama prieskoniais, troškinio viršus užpilamas grietine.
Uždengus puodą vištiena troškinama ant mažos ugnies, kol išvirs.
Prie šio troškinio puikiai tiks saldžiarūgštis paprikų ir pomidorų padažas. Jis sumaišomas su majonezu ir prieš virimo pabaigą užpilamas ant troškinio.
Atskirai išvirti ryžiai suberiami į didelę lėkštę. Ant ryžių užpilamas vištienos troškinys.
Skanaus!
Užrašė Gustė Anglickaitė
http://www.klaipeda.daily.lt
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip išrinkti tinkamą vyną ? - Visiems vynams dera universalus principas: kuo mažesniame plotelyje augintas vynuogių derlius, tuo savitesnis vyno charakteris. Paprastai tai reiškia ir aukštesnę vyno kokybę. Informaciją apie tai galite sužinoti skaitydami vyno etiketę ir žinod...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Du policininkai budi savo darbo vietoje - parke. Staiga žiūri ant vieno medžio šakos pakaruoklis kabo. Nusprendė vyrukai, kad problemos jiems nereikalingos ir kelias valandas aiškintis kas kur ir kaip visai nėra malonus užsiėmimas perkabino nelaimėlį toliau nuo parko, kitų policininkų budėjimo zonoje. Tiedu patruliuodami, žinoma, pakaruoklį aptinka ir sako: - Nu bliamba... ir vėl jis pas mus kabo.