Naujienos
Apelsinai yra imuniteto antklodė

Sultingi, saldrūgščiai ir vitaminingi apelsinai yra ne tik puikus skanėstas, bet ir vaistas.
Imuninės sistemos stiprumą lemia vitaminai, todėl, įsisiautėjus peršalimo ligoms, rekomenduojama valgyti kuo daugiau citrusinių vaisių. Apelsinai gali būti puikiausias vaistas, tačiau alergiškiems žmonėms gydytojai jų valgyti nepataria.
Gerina atmintį
Pirmiausiai reikėtų paminėti, kad, valgant apelsinus, žmogaus organizmas gauna daug vitamino C, kuris pripažįstamas kaip puikus antioksidantas. Viename apelsine yra 116,2 proc. šio vitamino, reikalingo dienos porcijai.
Moksliniai tyrimai parodė, kad apelsinai mažina kraujospūdį ir veikia kaip uždegimus gydantis vaistas. Vitaminų yra ir žievelėje, ir minkštime, todėl tose šalyse, kur galima įsigyti natūralių, chemijos nepaveiktų apelsinų, žmonės sultis spaudžia iš viso vaisiaus, nenulupdami žievės.
Vitaminas C saugo ir nuo kenksmingo aplinkos poveikio bei mažina riziką susirgti vėžiu. Be viso to, šis vitaminas didina atsparumą tokioms sunkioms ligoms kaip astma, osteoartritas ir reumatoidinis artritas.
Pasaulinė sveikatos organizacija citrusinius vaisius rekomenduoja valgyti sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis bei daug protiškai dirbantiems žmonėms, nes jie gerina atmintį.
Be vitamino C, apelsinai turi daug tiamino, vitamino A, kalcio, kalio.
Apelsinai reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl, sergantiems cukriniu diabetu, tai - sveikas ir skanus maistas. Besilaikantys dietos apelsinus taip pat drąsiai gali valgyti – jie nekietina vidurių, tačiau ir nelaisvina.
Šviežiai spaustos apelsinų sultys mažina riziką susirgti inkstų akmenlige, o norintiems „išvalyti“ iš organizmo akmenis kasdien patariama išgerti pusę litro sulčių.
Sukelia alergiją
Alergines reakcijas gali sukelti bet koks maistas. Tai priklauso nuo žmogaus organizmo. Tačiau vieni maisto produktai labiau alergizuoja, kiti – mažiau.
Apelsinai yra vienas iš tų produktų, dėl kurių žmonėms kyla nemalonių alerginių reakcijų.
Karvės pienas, soja, špinatai, kiaušiniai, pomidorai taip pat patenka į šią produktų grupę. Tačiau žmonės juos valgo perdirbtus ir paprastai nejaučia jokių pasekmių. Pavyzdžiui, pienui alergiški žmonės gali mėgautis jogurtu ar varške.
Deja, jaučiantiems alergiją apelsinams, gydytojai pataria jų atsisakyti. Bendri alerginiai simptomai pasireiškia odos bėrimais, sausėjimu, galvos skausmais, sloga, niežėjimu, skrandžio gėlimais.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mielinis pyragas - Mielinis pyragas yra iškepęs, kai, paspaudus pirštu, jis įsispaudžia, atleidus -grįžta į pradinę padėtj, o įdūrus smeigtuku, šis lieka švarus....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Eina meška per mišką, visa tokia pasikėlus pasikėlus, ir mato: tamsoj, po egle, kažkieno akys kaip arbūzai į ją žiūri. Meška nusigando ir iš už kelmo pravebleno:
- Kas ttten???
- Peliukas!!!
- O kodėl akys tokios didelės?
- Kakų darau..