Naujienos
Balta-raudona-juoda
Tyrumas, aistra, elegancija. Balta, raudona, juoda. Gurmanams surengtose "Gero skonio dienose" šios spalvos, su jomis susijusios emocijos ir aprangos detalės buvo pagrindiniai trijų rudens vakarų akcentai.
Baltas tyrumas
Restoranas "Gralis" nusidažė baltai: kėdės, stalai, padavėjai. Bent viena ramybe ir tyrumu dvelkiančios spalvos detale pasipuošė ir apie 100 restorane apsilankiusių svečių: baltais marškiniais, palaidinėmis, skarelėmis, diržais, avalyne, karoliais ar apyrankėmis.
Ant stalų taip pat viešpatavo balta. Du šalti ir vienas karštas patiekalas - tik jūros gėrybės. Pirmasis patiekalas - krevečių karpačio, keptos jūros šukutės su apelsinų amareto padažu bei rukola salotomis. Antrasis - aštuonkojų medalionas, tuno karpačio su feta sūrio ir džiovintų pomidorų salotomis. Karštasis patiekalas - jonduri arba šv.Petro vardu vadinama žuvies filė švelniame šampano padaže su jūros gėrybių risoto.
"Desertui, žinoma, patiekėme ne jūros gėrybes, o degantį krembriule su vaniliniais ledais, riešutais ir šokoladiniu musu, - šypsojosi restorano direktorė Jurgita Varnaitė. - Šaltoką rudens vakarą svečiai mielai pasivaišino ne baltuoju vynu, o stipresniais gėrimais."
Raudona aistra
Restoranas "Diverso" pasirinko aistros spalvą - raudoną. Ši spalva yra ir vienas restorano dizaino akcentų. Raudonomis detalėmis pasipuošė ir apie šimtą lankytojų. Raudona spalva išsiskyrė ir kiekvienas ant stalo pateiktas patiekalas.
Maisto gurmanai "Diverso" mėgavosi dviejų skonių vištienos vyniotinio filė su lazdyno riešutais, šafranu, špinatais, patiekta su pupelių pyragėliu bei aviečių ir spanguolių padažu.
Antrasis virtuvės šefo pagamintas patiekalas - bruknių lėkštėje patiektos avokado ir baltųjų sūrių salotos su migdolų ir jogurto padažu. Karštasis raudonojo vakaro patiekalas - svieste kepta menkė su juodųjų alyvuogių plutele, patiekta su cukinija, džiovintų pomidorų bokšteliu, raudonaisiais ryžiais ir saldžiųjų paprikų padažu.
Pasigardžiavimui - tradicinis itališkas kremas su kiaušiniu ir grietinėle, patiektas su karamele ir, žinoma, raudonos spalvos miškų uogų želė. Greta - vaisinis tartaras su džiovintų slyvų padažu.
Juoda elegancija
Subtilią elegantišką juodą spalvą pasirinko viešbučio "Daugirdas" restoranas. Gurmanų laukė nekasdieniai potyriai - juodi restorano, maisto ir gėrimų akcentai.
"Juoda spalva mums buvo savotiškas iššūkis", - prisipažino restorano direktorė Ingrida Gustienė. "Juodasis kiras" - vakaro aperityvas. Džiovinta slyva, įdaryta vytinta kiauliena, - užkandis prie gėrimo.
Vytintos jautienos musas, fetos sūris su prieskonių plutele, drebučių mozaika su juodaisiais „Tagliatelle" makaronais - šaltasis užkandis, pavadintas "Nakties trio".
Karštasis užkandis - "Tamsus miškas". 100 litų už vakarą sumokėję gurmanai, kurių dauguma vilkėjo juodai, valgė sraiges su baravykais ir juodaisiais grybais, bulvių ir baklažanų košę su juodojo sezamo sėklomis.
Kai atėjo karštojo patiekalo metas, buvo patiekta "Juodoji jūra" - limandų filė su juodųjų alyvuogių ir juodųjų pupelių užtepu, laukiniais ryžiais, austrių padažu ir midijomis.
Desertas "Tamsos deivė" pasirodė itin rafinuotas: juodojo šokolado musas, karšti triufeliai su juodųjų serbentų padažu.
Ar vakare, nors ir skambant pianinui bei smuikui, nebuvo pernelyg daug juodos spalvos? I.Gustienė šyptelėjo: "Tamsoje mums padėjo nepasiklysti vyno ekspertas Dominykas Velička."
Spalvų reikšmės
Balta
Balta sugeria visus spindulius ir todėl yra atpalaiduojanti bei vėsinanti. Angelai, tyrumo ir nekaltumo simboliai, dažniausiai vaizduojami vilkintys baltus rūbus. Senovės persai tikėjo, kad visi dievai yra balti.
Raudona
Tai - gyvybės spalva, simbolizuojanti aistrą, karštį. Raudona šildo, jaudina, drąsina, teikia energijos. Ji vadinama meilės, aistros, jėgos, pykčio ir karo spalva. Senovės romėnai raudonai rengdavo dievus. Alchemijoje raudonos spalvos metalas yra žalvaris.
Juoda
Juoda dažnai reiškia paslaptingumą, mistiką, uždarumą, distanciją. Taip pat asocijuojasi su rafinuotumu, elegancija, tamsiomis jėgom ar mirtimi. Jauni žmonės juoda spalva dažnai išreiškia maištą.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
žuvies nevirkite - nevirkite žuvies ant kaitrios ugnies, nes taip išvirta žuvis bus kieta, o sultinys neskaidrus...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Suskamba durų skambutis, prie durų stovi vargšas, laukiantis išmaldos. Atidaro moteris.
-Atleiskit, ar jūs man neturėtumėt gabalėlio torto?
Moteris susinervinus atsako:
- O ar neužtektų duonos?
- Šiaip jau užtektų, bet šiandien mano gimtadienis…