Naujienos
Daiginto grūdo jėga
Pavasarį organizmui ypač trūksta vitaminų, todėl patiekalus pagardindami daigintais grūdais galime efektyviai sustiprinti imunitetą. Grūduose ir jų daiguose gausu vitamino B, kuris yra savotiškas kuras, padedantis organizmui pasipildyti energijos. Beje, nemiga ir prasta atmintis - taip pat šio vitamino trūkumo priežastis.
Apskritai dygstančiame grūde vitaminų ir fitoestrogenų (medžiagų, savo struktūra labai panašių į moterišką lytinį hormoną estrogeną) yra 50 kartų daugiau nei subrendusiame, o daigintuose ankštiniuose augaluose - net 600 kartų daugiau.
Daiginti galima kviečius, rugius, avižas, kukurūzus, saulėgrąžas, pupas, žirnius, liucernas, pipirnes, ridikėlių, dobilų, raudonųjų kopūstų, garstyčių sėklas, sėmenis. Galima valgyti ir kitokių sėklų daigus.
Negalima daiginti pomidorų ir bulvių, nes jų daigai yra nuodingi. Negalima daiginti chemikalais dezinfekuotų sėklų. Daiginamas sėklas reikia perrinkti, išmesti pažeistas ir sutrūkinėjusias.
Kad grūdai dygtų, reikia puraus dirvožemio, pakankamai šilumos ir drėgmės. Bet norint grūdus sudaiginti namų sąlygomis, vietoj dirvožemio reikia naudoti marlę.
Iš pradžių grūdus reikia nuplauti atvėsintame virintame vandenyje. Po to suvynioti į maišelį, pasiūtą iš trijų sluoksnių marlės, ir „paguldyti" į nedidelį kiekį vandens. Du kartus per dieną grūdus perplaukite įpildami ir išpildami virintą vandenį. Kviečių plauti nereikia! Jų grūdai sudygsta per 1-2 dienas, kitų grūdų daigeliai pasirodo po 3-4 dienų.
Geriausia valgyti, kai daigeliai nedideli - nuo 1 iki 10 mm. Prieš valgant juos reikia perplauti šaltu virintu vandeniu. Daigintus grūdus galima valgyti vienus, pagardinti jais salotas, jogurtą, padažus.
Juos galima sumalti mėsmale, įdėti į masę šaukštą medaus, įpilti truputį citrinų sulčių. Masė nepatamsės ir 2-3 dienas ją galima laikyti šaldytuve.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Nedarinėkite durelių - Kepdami pyragą, nedarinėkite orkaitės durelių, nes pyragas gali sukristi. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sesija... Užduoda dėstytojas studentui tris klausimus, o studentas nežino. Tada jis sako dėstytojui. Nerašykite man dviejų. Siūlau sandėrį: užduosiu jums tris klausimus ir jeigu atsakysite į juos, rašykite man du, o jeigu ne- 10... Studentas ir klausia: 1.Kas yra teisėta, bet nelogiska? 2.Kas yra logiška, bet neteisėta? 3.Ir kas yra ir nelogiška, ir neteisėta? Dėstytojas neatsako... Ir parašo 10, bet vistiek nori sužinoti atsakymus, taigi studentas jam paaiškina: 1.Jūs senas turite jauną žmoną - tai yra teisėta, bet nelogiska... 2.Jūsų jauna žmona turi jauną meilužį - tai yra logiška, bet neteisėta... 3.Ir jūs ką tik tam jaunam meilužiui parašėte 10, o tai yra ir nelogiška ir neteisėta...