Naujienos
Manto Jankavičiaus patiekalas gėdos nepadarytų
Populiarusis popmuzikos atlikėjas Mantas Jankavičius pastaruoju metu savo virtuve vadina kavines, barus ir restoranus.
„Pusryčius pavalgau namuose, o pietų ir vakarienės dairausi kavinėse“, - neslėpė intensyviu ritmu gyvenantis Mantas.
Tačiau studijų metais šeimininkauti pradėjęs dainininkas sakė, kad gėdos nepadarytų ir kiekvienai progai ką nors tinkamą pagamintų: “Maistui labai išrankus nesu. Man patinka italų virtuvė, todėl žmoną ar į svečius užsukusius draugus mielai vaišinu pica ar savo paties ruošta „pasta“.
Manto „pastai“ reikės:
Vištienos šlaunelių filė, makaronų, svogūnų, šampinjonų arba kitų grybų, prieskonių - raudonėlio, baziliko, druskos, pipirų, petražolių, taip pat grietinėlės.
Paruošimo būdas:
Vištienos šlaunelių filė bei svogūnai supjaustomi smulkiais gabaliukais ir kepami alyvų aliejuje.
Prieš kepimo pabaigą suberiami susmulkinti šampinjonai (tinka ir kiti grybai). Viskas pagardinama Manto rekomenduotais prieskoniais: raudonėliu, baziliku, druska, pipirais. Kepimo pabaigoje supilama saldi grietinėlė. Apkepę ingredientai sumaišomi su atskirai išvirtais makaronais, patiekalas papuošiamas petražolėmis.
Pagal kiekvieno skonį prie „pastos“ galima pritaikyti ir mėgstamą padažą.
„Greita, paprasta ir labai skanu“, - užtikrino M. Jankavičius.
Užrašė
Kristina Kanišauskaitė
http://www.klaipeda.daily.lt
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip laikyti žuvį ? - Šviežia žuvis laikoma šaldytuve 4 – 50C temperatūroje. Įvyniokite ją į pergamentinį popierių ir įkiškite į polietileninį maišelį, kad žuvies kvapo neprisigertų kiti patiekalai....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sėdi vaikinas klube. Staiga prieš akis pamato savo svajonių merginą! Vaikinas pradėjo nervingai galvoti, kaip čia priėjus ir ją užkalbinus... Gal pasakyti "Labas, susipažinkime?" Ne.. Banalu. Gal "Labas, tu šiandien nuostabi?" Ne.. Tipiška.. "Labas, stebiu tave jau visą vakarą!" - Nieko įpatingo.. Vaikinui begalvojant mergina staiga pakilo ir nuėjo tualeto link. Atsistojo vaikinas prie durų ir dar nervingiau pradejo galvoti KAIP ČIA JĄ UŽKALBINUS.. O gal "Labas, gal galėčiau tave pavaišinti?" Ne.. Perdaug tiesmukiška. Staiga atsidaro tualeto durys, išeina mergina ir vaikinas spontaniškai paklause:
- Labas, šikai?