Naujienos
Manų košė - į pagalbą žarnynui
Manų kruopos gaminamos panaudojus pačią kviečių grūdų šerdį. Manų kruopos sugeba pagerinti žarnyno darbą. Manų košės sveika valgyti vidutinio amžiaus ir pagyvenusiems žmonėms, kurie neretai skundžiasi virškinamojo trakto sutrikimais.
Daugelis besiskundžiančių virškinamojo trakto sutrikimais ima laikytis griežtos dietos arba, dirgindami žarnyną, stato klizmas.
* Manų košės patariama valgyti ir persirgusiems sunkiomis ligomis, ir patyrusiems chirurgines operacijas.
Manų košė yra vertinga tuo, kad ją, "keliaujančią" žarnynu, įsiurbia žarnyno apatinės dalys.
Apatinėje žarnyno dalyje manų kruopos padeda užgydyti storosios žarnos eroziją ir įtrūkimus.
* Manų košę patariama virti vandenyje, nevartojant cukraus ir suvalgyti ryte, prieš pusryčius, nes tai sustiprina šios košės gydomąsias savybes.
* Manų košės gydomosios savybės dar labiau sustiprės, jei į ją įpilsite skysto medaus.
* Pasak liaudies medicinos žinovų, manų košė gana greitai normalizuoja sutrikusį žarnyno darbą.
Parengė Gerda Zemenskaitė.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):as kaip tik kazkur girdejau ,kad manu kose nesveika valgyti. tai kaip ten is tikruju yra?
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Orkaitės įkaitinimas - Orkaitė turi įšilti iki reikiamos temperatūros dar iki tol, kol jūs įdėsite kepinį. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Susitinka kelyje du suvalkiečiai. Vienas iš miesto važiuoja, kitas į miestą. Tas, kuris važiuoja į miestą, klausia grįžtančio:
- Tai kur buvai, Anuprai? Kur buvai?
- Mieste buvau.
- O ko?
- Tai matai, apsidraudžiau namą.
- Nuo ko?
- Nuo ugnies. O tu kur važiuoji?
- Į miestą.
- O ko?
- Važiuoju apsidrausti nuo krušos.
- Eik jau, Juozai. Kaip tu tą krušą padarysi?